Η Μακάμπι ζήτησε αλλαγή έδρας για τον αγώνα της με τη Φενέρ

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

Photo by Seffi Magriso/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μακάμπι ζήτησε αλλαγή έδρας για τον αγώνα της με τη Φενέρ

Νίκος Καλαμπάκας 19:04 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Ο Πόλεμος στο Ισραήλ έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις αφού η σχέση της Τουρκίας με τη χώρα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο κι έτσι η Μακάμπι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Φενέρ για να μη γίνει στην Τουρκία το μεταξύ τους παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Οι κακές σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ αναγκάζουν τη Μακάμπι να ζητήσει από την Euroleague την αλλαγή της έδρας της για τον αγώνα με τη Φενέρ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Νοεμβρίου.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 8η αγωνιστική της Euroleague και οι Ισραηλινοί προσπαθούν να αλλάξουν την έδρα της αναμέτρησης, έπειτα από προτροπή του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας της χώρας της.

Αυτό που ζητάει η Μακάμπι είναι να έρθει «τούμπα» το πρόγραμμα και να φιλοξενήσει εκείνη τη Φενέρ στο Βελιγράδι την 9η αγωνιστική, ταξιδεύοντας εκείνη για την Τουρκία στις 4/1, όταν και έχει οριστεί η αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Τουρκίας δεν είναι αντίθετη και σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα "ONE" θα υπάρξει συμφωνία στο αίτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού σύμφωνα με την Euroleague πρότεινε ο αγώνας της Σερβίας να γίνει χωρίς θεατές, με τους Τούρκους να συμφωνούν με την προϋπόθεση ότι στη δική τους έδρα το παιχνίδι θα διεξαχθεί με το κοινό της στις εξέδρες.