Η μέρα που ο ΛεΜπρόν έβαλε τους πρώτους του πόντους στο ΝΒΑ (vid)
i

O rookie ΛεΜπρόν από το 2003 / @ photo by Fiume / Getty Images / Ideal Images

Η μέρα που ο ΛεΜπρόν έβαλε τους πρώτους του πόντους στο ΝΒΑ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης • ΝΒΑ • 10:11 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 20.08.2024

Πριν από 20 χρόνια και κάτι μήνες, στην πρεμιέρα της σεζόν 2003-2004 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έβαλε το πρώτου καλάθι στο ΝΒΑ. Και το έκανε απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς του Πέτζα Στογιάκοβιτς. Δείτε τα στιγμιότυπα από το ξεκίνημα μίας... απίστευτης πορείας.

Στις 30 Οκτωβρίου του 2003, ο 18χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι προσδοκίες από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στον «μαγικό πλανήτη» ήταν τεράστιες και μπορεί κανείς να μην είχε σκεφτεί ότι θα ξεπεράσει σε πόντους τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, αλλά τότε ξεκίνησε η πορεία του μέχρι την κορυφή. 

Στο πρώτο ματς στο ΝΒΑ λοιπόν, αντιμετώπισε τους Σακραμέντο Κινγκς. Το πρώτο στατιστικό που κατέγραψε στον αγώνα ήταν μία ασίστ στην πρώτη επίθεση των Καβς και αφού λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν ο Πέτζα Στογιάκοβιτς είχε ανοίξει το σκορ για τους Κινγκς, με τρίποντο. Πως αλλιώς...  

Το πρώτο καλάθι του ΛεΜπρόν ως επαγγελματίας ήρθε 3’04’’ μετά την έναρξη του παιχνιδιού, που ολοκληρώθηκε με νικητές τους «Βασιλιάδες» του Σακραμέντο. Ήταν βέβαια η μέρα που γεννήθηκε ο πραγματικός «Βασιλιάς» του ΝΒΑ. 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Τζέιμς είχε 25 πόντους (6 ριμπάουντ και 9 ασίστ), ενώ ο Στογιάκοβιτς με 22 πόντους και ο Βλάντε Ντίβατς με 18 στην πραγματικότητα ενημέρωναν τον 18χρονο rookie για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Αυτές δηλαδή, που εν τέλει αντιμετώπισε και τις ξεπέρασε όλες...