Η προσοχή στην Λούντβιγκσμπουργκ και τα βήματα... μπροστά της ΑΕΚ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Η προσοχή στην Λούντβιγκσμπουργκ και τα βήματα... μπροστά της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 21:16 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 14.08.2024

Στην ΑΕΚ κρατούν άπαντες την βελτιωμένη εικόνα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε μια ομάδα επιπέδου Final 4 Euroleague, η οποία δίνει ώθηση για τη συνέχεια.

Από το ξεκίνημα της σεζόν στην ΑΕΚ άπαντες τόνιζαν πως η ομάδα χρειάζεται υπομονή και στήριξη, προκειμένου να βγάλει το μπάσκετ που θέλει. Ο Ζοάν Πλάθα δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και αυτό έκανε από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ ήταν η πρώτη εικόνα του μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Ισπανός προπονητής. Κάτι που τόνιζε τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας στα πέριξ του φαληρικού σταδίου. Ο Πλάθα είχε αρκετούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος, με την εικόνα στην άμυνα να είναι ο βασικότερος.

«Είμαι ικανοποιημένος 6,5 στα 10 σήμερα», έλεγε σε συνεργάτες του έξω από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ για την εικόνα της ομάδας. Την ίδια στιγμή που ήξερε και ο ίδιος πως με 1-2 εύστοχα σουτ η εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Την ίδια στιγμή δεν έμειναν εκτός κάδρου οι αποφάσεις των διαιτητών. Τσαρούχα και Τεφτίκης έφεραν εκνευρισμό στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι εστίαζαν κατά κύριο λόγο στις αποφάσεις τις Ελληνίδας ρέφερι στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ανήκει στο παρελθόν, καθώς στον ορίζοντα υπάρχει το καθοριστικό παιχνίδι με την Λούντβιγκσμπουργκ στα Λιόσια. Είναι το πρώτο must win παιχνίδι της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και πλέον η προσοχή όλων είναι εκεί. «Πάμε να κερδίσουμε την Τρίτη, με την ίδια εικόνα και ενέργεια», έλεγαν οι άνθρωποι της Ένωσης, με την ενέργεια να έχει αλλάξει, μετά την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, συγκριτικά με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου, κόντρα στο Λαύριο.

Tags: