Η Ρεάλ με τον Καμπάτσο να δείχνει τον δρόμο νίκησε εύκολα την Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ με τον Καμπάτσο να δείχνει τον δρόμο νίκησε εύκολα την Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη

Sportal newsroom 23:38 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 14.08.2024

Ήταν το τρίτο παιχνίδι της στην EuroLeague και η τρίτη της νίκη. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στην Ισπανία της Ζαλγκίρις Κάουνας με 93-79, με ηγέτη τον Φακούντο Καμπάτσο και τους Πουαριέ και Ντεκ να ακολουθούν και να κάνουν τη διαφορά.

Με τη φόρα, αλλά και την ποιότητα της πρωταθλήτριας Ευρώπη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 3/3 στο ξεκίνημα της EuroLeague και δείχνει έτοιμοι να πρωταγωνιστήσει για μία ακόμα φορά στο υψηλό επίπεδο. 

Οι Ισπανοί νίκησαν στην έδρα τους τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 96-79 με τον Φακούντο Καμπάτσο να δείχνει στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν και πως να το κάνουν. 

Ο Αργεντίνος γκαρντ είχε 18 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο συμπατριώτης του Γκαμπριέλ Ντεκ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους. Τρίτος της παρέας; Ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 μπλοκ. 

Την ίδια ώρα οι Λιθουανοί είδαν τον Ρόλαντ Σμιτς να έχει 12 πόντους και τους Ναζ Μήτρου-Λονγκ  και Μπρέιντι Μάνελ να έχουν από 11 πόντους και όλοι τους να μην μπορούν να αντισταθούν απέναντι στην ενέργεια και τις λύσεις των γηπεδούχων. 

ΜVP

Φακούντο Καμπάτσο. Θα μπορούσε τον τίτλο του πολυτιμότερου να τον πάρει ο Βενσαν Πουεριέ με τους 18 πόντους και τα 7 ριμπάουντ ή ο Γκαμπριέλ Ντεκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους. 

Ο Αργεντίνος γκαρντ όμως, ο οποίος φέτος επέστρεψε στην αγαπημένη του Ρεάλ έπειτα από... μισή σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα, ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο άνθρωπος που έκανε τους Μαδριλένους πρωταγωνιστές στο γήπεδο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους. 

Είχε 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/4 βολές, ενώ είχε 4 ριμπάουντ, αλλά και 9 ασίστ. Είχε τρία λάθη, αλλά του... συγχωρούνται, ενώ στη στατιστική του πρόσθεσε και 2 κλεψίματα. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Τα θεμέλια μπήκαν στην πρώτη περίοδο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που είδε αρκετούς παίκτες να κάνουν ένα βήμα μπροστά στην επίθεση, αλλά τα... πραγματικά αποτελέσματα της σωστής λειτουργίας των Ισπανών ήρθαν στο δεύτερο μέρος του ματς. 

Στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του Τσους Ματέο απλώς προλόγισαν για το τι θα ακολουθήσει. Μέχρι το ημίχρονο πάντως, οι Λιθουανοί κρατούσαν μια κάποια επαφή στο σκορ (53-43 στο 20ο λεπτό), ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά ολοκληρώθηκε σε μονοψήφια επίπεδα. Ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά δεν είχαν δυνάμεις και κυρίως δεν είχαν τις έξτρα λύσεις που χρειάζονταν για να επιβιώσουν στο WizInk Center. 

Στα τελευταία δέκα λεπτά όμως, οι γηπεδούχοι ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και το έκαναν με επιβλητικό τρόπο. Κυρίως με την πολύ αποτελεσματική τους επίθεση. Ο Καμπάτσο και ο Πουαριέ ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά σε αυτό το διάστημα, αλλά και συνολικά στο παιχνίδι και η νίκη με 93-79 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε μία ομάδα που για μία ακόμα χρονιά έχει τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά. 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι δεν έκανε μεταγραφές παρά μόνο αυτή του Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντίνος βέβαια κάνει για... δέκα και δεν είναι απλή περίπτωση παίκτη. Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που κάνει όλους τους γύρω του να δείχνουν καλύτεροι. Οι λύσεις που προσφέρει στο γήπεδο και οι έξτρα επιλογές κάνουν τους συμπαίκτες του ακόμα και πιο επικίνδυνους απ' ότι στην πραγματικότητα είναι. 

Οι πολλές λύσεις λοιπόν, οι επιπλέον επιλογές και οι πόντοι που ήρθαν από πολλά χέρια ήταν το κλειδί της αναμέτρησης για τη Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι σε μία ομάδα που είδε τον βασικό της εκτελεστή, Κίναν Έβανς, να μην είναι σε καλή βραδιά, τον Μπουτκαβίτσιους να είναι άρρωστος και να μην αγωνίζεται, άρα να στερεύει και παρά την προσπάθειά της να καταλήγει σε μία... περήφανη ήττα. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο δεύτερο παιχνίδι της... διαβολοβδρομάδας, η Ρεάλ Μαδρίτης για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την Μιλάνο (19/10, 21:45), ενώ η Ζαλγκίρις Κάουνας θα φιλοξενηθεί στη Βιτόρια της Ισπανίας από την Μπασκόνια (19/10, 21:30).

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 53-43, 70-62, 93-79

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 3 (1), Φερνάντεθ 9 (3/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καμπάσο 18 (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη), Χεζόνια 5 (1), Ροντρίγκεθ 3 (1/1 τρίποντο, 6 ασίστ, 4 λάθη), Ντεκ 19 (7/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Πουαριέ 18 (7/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Ταβάρες 4 (5 ριμπάουντ, 3 λάθη, 3 μπλοκ), Γιουλ 5 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιαμπουσέλε 5 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μούσα 4.

Η βαθμολογία της EuroLeague μετά τις ήττες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού
EUROLEAGUE

23:49 - 17.10.2023

Η βαθμολογία της EuroLeague μετά τις ήττες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Μετά από τρεις αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στη μία νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στην Ιταλία από τη Μιλάνο και οι «πράσινοι» στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε - Τρεις νίκες έχουν μόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μακσβίτις): Έβανς 8 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ 11 (1), Λεκαβίτσιους 10 (2), Χέιζ 4 (4 ριμπάουντ), Γκεντράιτις 10 (2), Σμιτς 12 (1), Μπιρούτις 6, Ντίμσα 2, Λαβρινοβίτσιους, Μάνεκ 11 (3/6 τρίποντα) Ουλάνοβας 5 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ)