Η Ρεάλ συνέτριψε τη Μακάμπι (98-65) και παραμένει στο γκρουπ των ισχυρών
i

Twitter / Real Madrid

Η Ρεάλ συνέτριψε τη Μακάμπι (98-65) και παραμένει στο γκρουπ των ισχυρών

Sportal newsroom 23:34 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.08.2024

Στη Μαδρίτη η «Βασίλισσα» δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Μακάμπι, που τη νίκησε με 98-65 και με ρεκόρ 11-6 συγκατοικεί στην κορυφή της κατάταξης με Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Μονακό και πρώτο τον Ολυμπιακό.

Τη νίκη που ήθελε ώστε να μπει στο κλαμπ των πρωτοπόρων της Euroleague μαζί με τον Ολυμπιακό, την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα και τη Μονακό, σε ένα ρετιρέ για πέντε, πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μακάμπι, την οποία διέλυσε με 98-65. 

Οι Μαδριλένοι ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ισραηλινούς, οι οποίοι είδαν μόνο τους Νίμπο και Άνταμς να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων (11 και 15 αντίστοιχα). 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα και δεν επέτρεψε στη Μακάμπι να πάρει ρόλο οδηγού. Είχε επιβάλλει το παιχνίδι της και έπαιρνε πόντους από τον Γιαμπουσέλε, την ώρα που ο Ταβάρες «σκέπαζε» τα καλάθια. Η αδυναμία της Μακάμπι να σκοράρει έφερε την Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο να προηγείται με 22-7 και να έχει βάλει τις βάσεις για την επικράτησή της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κορνελί ανέλαβε να οδηγήσει τους γηπεδούχους επιθετικά. Με τους 9 πόντους που σημείωνε διατηρούσε την ασφάλεια που είχαν οι Μαδριλένοι στο σκορ, αλλά ανέβαζε και τη διαφορά που έφτασε μέχρι τους 19 πόντους (51-32), πριν η Μακάμπι μειώσει σε 51-34 στο ημίχρονο.

Η Ρεάλ δεν πάτησε φρένο ποτέ. Η ομάδα της Μαδρίτης όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά και ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου έφτασε στο +30 (78-48) ενώ και στο τέταρτο δεκάλεπτο η συνέχεια ήταν ανάλογη. Οι Μαδριλένοι είχαν βάλει στα σχοινιά τους ισραηλινούς και το μόνο που απέμενε ήταν στο που θα έφτανε η διαφορά με την τελευταία κόρνα του αγώνα και αυτή σταμάτησε στους 33. Το τελικό 98 -65 μαρτυρά τη διαφορά των δύο ομάδων στο παιχνίδι και ανεβάζει την ρελάλ στην πρώτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague.

MVP: Πετρ Κορνελί

Σημείωσε 18 πόντους με σχεδόν τέλεια στατιστική αφού είχε 2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές. Ο Γάλλος ήταν ο καλύτερος της Ρεάλ σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του κέρδισε άνετα και εκείνος αισθανόταν πολύ καλά στο παρκέ. Μαζί με τον Γιαμπουσέλε, συνέβαλαν τα μέγιστα...

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 51-37, 78-49, 98-67