Η Σερβία δεν παίζει για το μετάλλιο πλέον, αλλά για κάτι πιο σημαντικό: Τον Μπόρισα Σίμανιτς!

Η Σερβία δεν παίζει για το μετάλλιο πλέον, αλλά για κάτι πιο σημαντικό: Τον Μπόρισα Σίμανιτς!

Χρήστος Τσάλτας 14:29 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 14.08.2024

Στον πρώτο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν καταιγιστική και έφτασε στη νίκη με εμφατικό τρόπο. Η Σερβία «σάρωσε» την Λιθουανόα, με τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να έχουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο, που ακούει στο όνομα Μπόρισα Σίμανιτς.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι τελευταίες ώρες στο στρατόπεδο της Σερβίας δεν ήταν καθόλου ήρεμες και αναμφίβολα δεν θύμιζαν σε τίποτα ομάδα που ετοιμάζεται για προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχαν το μυαλό τους σε κάτι πολύ πιο σημαντικο, τον Μπόρισα Σίμανιτς.

Επειτα από το παιχνίδι με το Νότιο Σουδάν, ο Σέρβος άσος έχασε το ένα του νεφρό και έχε τεθεί νοκ άουτ μέχρι νεοτέρας, στερώντας από την ομάδα του μια σημαντική μονάδα που γέμιζε το ρόστερ, αλλά και τον πάγκο του συνόλου.

Η κατάστασή του ήταν σοβαρή, άπαντες στάθηκαν στο πλευρό του, αφήνοντας την προετοιμασία -σε πνευματικό επίπεδο- σε δεύτερη μοίρα. Όμως την ίδια ώρα αυτό που συνέβη στον συμπαίκτη τους ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να τους ενώσει και να τους κάνει πιο... ομάδα από ποτέ.

«Μας δίνει κίνητρο να πετύχουμε, να παλέψουμε και να τον κάνουμε περήφανο», ήταν τα λόγια του Νίκολα Μιλουτίνοφ στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου, παραμονές του μεγάλου αγώνα. Λόγια που έβγαιναν από την καρδιά του, δείχνοντας συγκλονισμένος με την κατάσταση του συμπαίκτη του.

Το πρώτο βήμα ήρθε στον προημιτελικό. Η Σερβία όχι ήταν ανώτερη, αλλά κυριάρχησε στο 100%, κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση ως ώρας. Πίεση πάνω στη μπάλα, άμυνα που «διέλυε» κάθε πλάνο του Μακσβίτις επιθετικά, κόψιμο της δημιουργίας των Λιθουανών και μετά τηα μέσα της τρίτης περιόδου τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του αγώνα και το τελικό 68-87 έμοιαζε με φυσικό επακόλουθο σε ένα παιχνίδι που από την αρχή ως το τέλος ήταν ένας μονόλογος από πλευράς των Σέρβων.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αφιέρωσε τη νίκη στον άτυχο Σίμανιτς. «Μας έστειλε μήνυμα και είπε "είμαι καλά, νικήστε τον αγώνα". Όταν βλέπεις τον συμπαίκτη σου που πέρασε όλα αυτά να έχει αυτή τη νοοτροπία σου δίνει ώθηση. Αυτή η νίκη ήταν για εκείνον», είπε.

Το αν θα καταφέρει στο τέλος της ημέρας η Σερβία να φτάσει σε ένα μετάλλιο δεν το ξέρει κάνείς. Θα έχει σίγουρα δύο ευκαιρίες για να φτάσει στο στόχο της. Αυτό για το οποίο παλεύει όμως είναι σαφώς πιο σημαντικό. Ο Μπόρισα Σίμανιτς έδωσε το απόλυτο κίνητρο στους συμπαίκτες του και αυτοί ακολουθούν.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: