Η σεζόν του Άρτουρς Ζάγκαρς με τη Γουλβς ολοκληρώθηκε πρόωρα - Ο τραυματισμός του στο γόνατο είναι πολύ σοβαρός (vid)

Άρτουρς Ζάγκαρς

i

© LKL.lt

Η σεζόν του Άρτουρς Ζάγκαρς με τη Γουλβς ολοκληρώθηκε πρόωρα - Ο τραυματισμός του στο γόνατο είναι πολύ σοβαρός (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:04 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 14.08.2024

Στα 23 του χρόνια και έπειτα από μία τρομερή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Λετονία ο Άρτουρς Ζάγκαρς υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε, αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στη λιθουανική Γουλβς. Μόνο που η σεζόν του ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με την Λιετκαμπέλις.

Το όνομά του ήρθε στην επιφάνεια μετά τις τρομερές εμφανίσεις του με τη Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Άρτουρς Ζάγκαρς πήγε στα γήπεδα της Ασίας χωρίς να έχει ομάδα, έκανε... πάταγο, ένα μεγάλο ρεκόρ που έσπασε την ιστορική επίδοση του θρυλικού Τόνι Κούκοτς και μετά το τουρνουά πήρε μεταγραφή. Άργησε, αλλά την πήρε. Υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά μονομιάς παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού την λιθουανική Γουλβς

Μόνο που ουσιαστικά στο ξεκίνημα της σεζόν, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα μείνει εκτός για σχεδόν έξι μήνες, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε γι' αυτόν πολύ πρόωρα. Η Γουλβς είχε στηρίξει πολλά πάνω του και ο ίδιος ήθελε να αποδείξει στους πάντες ότι αξίζει μία θέση στο μέλλον της EuroLeague, αλλά στο παιχνίδι με τη Λιετκαμπέλις, το ντέρμπι του εγχώριου πρωταθλήματος, ο 23χρονος γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά. 

Ένα στραβοπάτημα λίγο πριν το τέλος του αγώνα και κατά τη διάρκεια της παράτασης τον πέταξε στο παρκέ. Το γόνατό του γύρισε και αμέσως άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο. Εξ αρχής, ο τραυματισμός του φάνηκε σοβαρός και μερικές ώρες αργότερα οι γιατροί εξήγησαν και σε αυτόν και στην ομάδα του ότι πρέπει να χειρουργηθεί και η αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη για διαρκέσει αρκετούς μήνες. Μέχρι και μισό ημερολογιακό έτος. 

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Kέμπα Ουόκερ με τη Μονακό ήταν... σκέτη απογοήτευση (vids)
EUROLEAGUE

15:27 - 19.10.2023

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Kέμπα Ουόκερ με τη Μονακό ήταν... σκέτη απογοήτευση (vids)

Ο Κέμπα Ουόκερ εμφανίστηκε στην κατάμεστη Stark Arena του Βελιγραδίου, έβαλε τη φανέλα της Μονακό και ο κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς τον ενεργοποίησε. Είχε 2 πόντους με δύο βολές και 0/3 σουτ, δύο ριμπάουντ και μια ασίστ σε 10 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και το αποτέλεσμα αυτό «έκρυψε» το... υποτονικό ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Για την ιστορία η Λιετκαμπέλις νίκησε το παιχνίδι με 108-105 και μέχρι τη στιγμή που χτύπησε και υποχώρησε υποβασταζόμενος ο Ζάγκαρς είχε 21 πόντους με 3/3 τρίποντα. Πλέον, ο νεαρός αναμένεται άμεσα να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και εκεί οι γιατροί της Φενέρμπαχτσε θα αναλάβει την ιατρική του περίθαλψη και την αποθεραπεία του.