Η σχολική ομάδα κοριτσιών αναγκάστηκε για να βρει το δίκιο της να παίξει στη λίγκα των αγοριών και κατέκτησε το πρωτάθλημα
i

© Facebook/Jayme Mashayekh

Η σχολική ομάδα κοριτσιών αναγκάστηκε για να βρει το δίκιο της να παίξει στη λίγκα των αγοριών και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Γιώργος Γαβριλάκης 11:16 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 14.08.2024

Στην Αλαμπάμα τα κορίτσια από το δημοτικό σχολείο Spain Park αποδέχτηκαν την πρόκληση, κατέκτησαν το πρωτάθλημα αγοριών, αλλά οι διοργανωτές αρνήθηκαν το τρόπαιο για λόγο που προκύπτει από... κολλημένους εγκεφάλους!

H Αλαμπάμα είναι μία από τις πιο συντηρητικές πολιτείες της Αμερικής. Και αυτό δεν είναι μία ανυπόστατη εικασία, υπάρχει προϊστορία και μία επιβεβαίωση στο παρόν. Οι διοργανωτές σχολικού πρωταθλήματος της περιοχής Χούβερ, αποφάσισαν πως η ομάδα κοριτσιών του Spain Park δεν θα έχει δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, διότι αυτές έχουν παραχωρηθεί στις ομάδες μπάσκετ των αγοριών και πως χρόνος και χώρος για όλους δεν υπάρχουν. 

Πάνω στις διαπραγματεύσεις και στις γκρίνιες, τους τσακωμούς και τις απειλές για επίλυση του θέματος που είχε προκύψει, οι διοργανωτές πρότειναν την εξής επιλογή: Για να προπονούνται τα κορίτσια στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα έπρεπε να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα των αγοριών. 

Προπονητής σε γυμνασιακό αγώνα κοριτσιών επιτέθηκε σε θεατή (vid)
REST OF THE WORLD

12:28 - 28.02.2023

Προπονητής σε γυμνασιακό αγώνα κοριτσιών επιτέθηκε σε θεατή (vid)

Σε αγώνα ανάμεσα στο Ρίτσλαντς και το Ουάις Σέντραλ, στο γυμνασιακό πρωτάθλημα κοριτσιών της Βιρτζίνια, ο κόουτς των γηπεδούχων, Τομ Ριτς έπιασε έξαλλος από τον γιακά θεατή του αγώνα και παραλίγο να γίνει... χαμός!

Μόνο έτσι θα είχαν δικαίωμα να μπουν στο πρόγραμμα του γηπέδου. Την πρόκληση την αποδέχτηκαν οι νεαρές λάτρεις του μπάσκετ συνέχισαν να προπονούνται, μπήκαν στο πρωτάθλημα και κατέκτησαν το τρόπαιο! 

Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι διοργανωτές αντί να πάρουν ένα μάθημα και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, συνέχισαν στην ίδια λογική. Αρνήθηκαν να τους δώσουν το κύπελλο με την παρανοϊκή δικαιολογία ότι η ομάδα αποτελούνταν από κορίτσια και βάσει καταστατικού το πρωτάθλημα ήταν για αγόρια. Χαλάλι τους, τα κορίτσια του Spain Park έκαναν όλους τους νοήμονες ανθρώπους περήφανους! 

Tags: