H Χαποέλ Χολόν καλεί ξανά τον κόουτς Στέφανο Δέδα

Στέφανος Δέδας

H Χαποέλ Χολόν καλεί ξανά τον κόουτς Στέφανο Δέδα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:19 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 14.08.2024

Με τον συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε θέλουν να συνεργαστούν (ξανά) στη Χαποέλ Χολόν. Ο Στέφανος Δέδας είναι η Νο 1 επιλογή της Χαποέλ Χολόν σε περίπτωση που αποχωρήσει ο κόουτς Γκάι Γκούντες.

H ισραηλινή Χαποέλ Χολόν ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιον προπονητή θα εμφανιστεί τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιο του Γκάι Γκούντες ολοκληρώνεται και η ομάδα θα συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους. Ταυτόχρονα όμως, έχουν δημιουργήσει και τις συνθήκες αντικατάστασης του στις οποίες πρωταγωνιστεί το όνομα του Στέφανου Δέδα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας israelhayom.co.il, ο Δέδας αποτελεί μία βασική επιλογή της Χαποέλ σε περίπτωση που οι δρόμοι με τον Γκούντες χωριστούν. Η διοίκηση της ομάδας γνωρίζει πολύ καλά τον Έλληνα τεχνικό και τον εμπιστεύεται. Αλλωστε είχαν συνεργαστεί μαζί του τη διετία 2019-21. Δηλαδή, τη χρονιά πριν αναλάβει την ΑΕΚ. 

Ο 40χρονος Μακεδόνας προπονητής φέτος εργάζεται στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε και η χρονιά της ομάδας του βρίσκεται στο πιο... κρίσιμο σημείο. Διεκδικεί το εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ στοχεύει και στο Final Four της Euroleague. Άρα παραμένει συγκεντρωμένος στη σεζόν που «τρέχει» χωρίς βέβαια να κλείνει τα αυτιά του σε πιθανές συνεργασίες, ειδικά σε αυτές που αφορούν ρόλο head coach. 

Στο Ισραήλ έχει ξαναδουλέψει, ενώ έχει καλό... όνομα και στην Τουρκία, όπου πέραν της φετινής του εμπειρίας, έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής και στην Γκαζιάντεπ (2015-17) και στην Μπαχτσεσεχίρ (2017-19).