Ο Ντόντσιτς τη μαγεία, ο Ουόκαπ την ουσία (vids)

Τόμας Ουόκαπ και Λούκα Ντόντσιτς

i

©Intime

Ο Ντόντσιτς τη μαγεία, ο Ουόκαπ την ουσία (vids)

Νίκος Καλαμπάκας 08:38 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 14.08.2024

Δείτε μερικές από τις καλύτερες φάσεις της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Σλοβενία και την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε με το επιθετικό κρεσέντο του Τόμας Ουόκαπ. Ο Ντόντσιτς νωρίτερα, είχε φροντίσει να αποδείξει γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ξεκίνησε με το... δεξί τα φιλικά προετοιμασίας της, αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σλοβενίας με 98-91. Κορυφαίος παίκτης του παρκέ ο Ντόντσιτς, όμως ο Ουόκαπ με επτά συνεχόμενους πόντους στο τέλος του αγώνα ήταν εκείνος που έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού.

Ο νέος αρχηγός της Σλοβενίας πάντως έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τις ηγετικές του ικανότητες.

Ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με triple double, σημειώνοντας 21 πόντους, μαζεύοντας δέκα ριμπάουντ και μοιράζοντας στους συμπαίκτες του 14 ασίστ.

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς δεν ήθελε να δει με τίποτα την ομάδα του να χάνει τη νίκη και μάλιστα μέσα στη Σλοβενία και προσπάθησε μέχρι το τέλος να δώσει το ροζ φύλλο αγώνα στους Σλοβένους.

Όμως έπεσε πάνω στον Τόμας Ουόκαπ που αν και δεν ήταν ο κορυφαίος του παρκέ για την ελληνική ομάδα, στο τέλος της αναμέτρησης σημείωσε 7 συνεχόμενους πόντους, χαρίζοντας στην Ελλάδα μια φοβερή νίκη που της δίνει δύναμη για τη συνέχεια. O κόουτς της Ελλάδας έχει κάθε λόγο να χαμογελάει με το γεγονός ότι ο γκαρντ του Ολυμπιακού διαθέτει πλέον ελληνικό διαβατήριο και είναι μέλος της ομάδας, αφού προσαρμόστηκε άμεσα και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στοιχεία που χρειαζόταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πέρα από τον εξωφρενικό του επίλογο, για μια ακόμα φορά ήταν βράχος στην άμυνα και συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη.

Ο αγώνας ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους παίκτες του Ιτούδη να τεστάρουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Έλληνας κόουτς μπορεί να μην έχει στην ομάδα του πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα βρεθεί στο Παγκόσμιο και τους Σλούκα και Καλάθη που σίγουρα δεν θα είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ασία, όμως δείχνει ότι φτιάχνει μια ομάδα συμπαγή, έτοιμη για όλα.