Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 13η: Τώρα αρχίζει το πραγματικό μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 13η: Τώρα αρχίζει το πραγματικό μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Χρήστος Τσάλτας 22:26 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 14.08.2024

Η ώρα των νοκ άουτ φτάνει και μαζί αναμένεται να δου΄με εκτός από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και αυτές που δίνουν διαφορετική αίγλη, με τον τρόπο τους, στη διοργάνωση.

Αποστολή στη Μανίλα

Η πρώτη φάση πέρασε, με την Γαλλία να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση, καθώς αποκλείστηκε νωρίς. Στη δεύτερη φάση είδαμε καλύτερο θέαμα, με την Εθνική να μένει εκτός, όπως και η Αυστραλία και φυσικά και η μέχρι πρότινος κάτοχος του τίτλου, Ισπανία.

Τώρα όμως αρχίζει το... καλό. Το πραγματικό μπάσκετ, εκεί που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδάκια, παίζεται στα νοκ άουτ. Και η αρχή με τους προημιτελικούς προμηνύεται συναρπαστική.

Οκτώ ομάδες, οκτώ διαφορετικές σχολές που αναμένεται να φέρουν τη δική τους αίγλη και δυναμική στο παρκέ της Mall of Asia Arena. ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ιταλία, Σερβία, Λετονία. Δύο ομάδες από την βόρεια Αμερική λαι έξι ευρωπαϊκές θα παλέψουν για τρία μετάλλια, την ώρα που οι δύο πρώτες -σε κατάταξη- ευρωπαίΚές χώρες θα βρεθούν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το δέλεαρ είναι τεράστιο και οι μάχες αναμένονται σώμα με σώμα. Σε μια διοργάνωση που ήδη μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές, τα παιχνίδια που έρχονται αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη, αλλά και το ενδιαφέρον.

Η Μανίλα κινείται στους ρυθμούς των νοκ άουτ, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Η μεγάλη γιορτή που ακούει στο όνομα «Παγκόσμιο Κύπελλο» τώρα κορυφώνεται, με τους Φιλιππινέζους να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Λούκα Ντόντσιτς, τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τον Ντένις Σρέντερ, τον Ντίλον Μπρουκς, τον Ντάβις Μπέρτανς.

Φυσικά ο Luka Magic (Luca Magic ονομάζεται πλέον ο Λούκα Μπάνκι, με όσα έχει κάνει με τη Λετονία) αναμένεται να είναι αυτός που θα εισπράξει τη μεγαλύτερη αποθέωση (μεγαλύτερη και από τον Όστιν Ριβς), καθώς ε΄δω και μέρες εκατοντάδες φίλαθλοι με φανέλες των Ντάλας Μάβερικς, με τον αριθμό 77 κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Σε λίγες ώρες από τώρα αναμένονται ματσάρες, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να μπαίνει στην καλύτερη και μακράν πιο ενδιαφέρουσα στροφή του.

Let the show begin!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: