Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 14η: Οστιν Ριβς για... δήμαρχος, η μοναξιά των Καναδών και ο κόσμος της Λετονίας

Όστιν Ριβς

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 14η: Οστιν Ριβς για... δήμαρχος, η μοναξιά των Καναδών και ο κόσμος της Λετονίας

Χρήστος Τσάλτας 23:56 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 14.08.2024

Η πρώτη μέρα των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA είχε... ψωμί, καθώς συνέβησαν πολλά μπροστά στις κάμερες κι άλλα τόσα πίσω από αυτές.

Αποστολή στη Μανίλα

Τώρα ξεκινάει το πραγματικό μπάσκετ στη Μανίλα, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν χορτάσαμε ντέρμπι και αγωνία. Κάθε άλλο. Και τα δύο παιχνίδια τελείωσαν πρόωρα, καθώς τόσο η Σερβία, όσο και οι ΗΠΑ έθεσαν τους κανόνες τους, δεν απειλήθηκαν και έφτασαν σε σπουδαίες νίκες.

Η λατρεία των Φιλιππινέζων για τον Όστιν Ριβς είναι γνωστή και την καταλαβαίνει ο καθένας σε κάθε κίνηση του άσου των Λέικερς. Η λατρεία από τα Media, ωστόσο πραγματικά πηγαίνει σε... άλλο επίπεδο.

Ο Ριβς λατρεύεται σαν ένας επίγειος Θεός, με την υστερία προς το πρόσωπό του να θυμίζει έντονα αυτή προς τον ένα και μοναδικό Μάνι Πακιάο. Μόνο με αυτόν θα μπορούσε να συγκριθεί, τόσο αναφορικά με την αποθέωση που λαμβάνει, αλλά και από το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από το όνομά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως έκατσε στη μεικτή ζώνη, για να μιλήσει τόσο στα τηλεοπτικά δίκτυα, όσο και στους εκπροσώπους του Τύπου περίπου 40 λεπτά. Έφυγε τελευταίος, φυσικά και με πολύ κόπο από τους υπεύθυνους επικοινωνίας της Team USA. Ο Ριβς άλλωστε ζει την... καλύτερη ζωή του εδώ και φροντίζει να «ρουφάει» κάθε στιγμή.

Ο Καναδάς έφτασε στη Μανίλα την Δευτέρα, μαζί με μεγάλες προσδοκίες και βλέψεις για σπουδαία πράγματα. Θα περίμενε κανείς πως με το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Τζόρντι Φερνάντεθ θα υπήρχε... κοσμοσυρροή από δημοσιογράφους, που θα κάλυπταν κάθε βήμα της ομάδας τους και θα μετέφεραν όλο τον παλμό από Τζακάρτα και Μανίλα.

Κοσμοσυρροή είπατε; Last year, διότι μαζί με την αποστολή από τον Καναδά ταξίδεψαν 2 (ολογράφως, δύο) δημοσιογράφοι. Ένας κάμεραμάν και ένας σχολιαστής για το κανάλι που έχει τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως μας είπαν μάλιστα, οι mediaκοί όμιλοι που έχουν υπό την σκέπη τους δεκάδες αθλητικά σάιτ δεν μπήκαν καν στον κόπο να πληρώσουν αποστολή, ενώ και το κανάλι που έχει τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κύπελλου έστειλε 2 απεσταλμένους απλώς για να... βγει η υποχρέωση.

Και όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι που ο Καναδάς παλεύει στα ίσα για το χρυσό μετάλλιο, έχει το καλύτερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του και οι φίλαθλοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια της ομάδας τους. Παρ' όλα αυτά, μόλις 2 δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Μανίλα.

Φανταστείτε δηλαδή, η Ελλάδα να είχε ρόστερ ανάλογο του Καναδά, πόσοι δημοσιογράφοι θα βρίσκονταν στην Ασία. Μια μικρή Αθήνα θα γινόταν η Μανίλα.

Τουλάχιστον οι Καναδοί έχουν εκπληκτικό εξοπλισμό στις τάξεις τους, τον μακράν καλύτερο σε όλο το τουρνουά. Η εικόνα που βλέπετε είναι όλος ο εξοπλισμός τους (κάμερες κλπ), τον οοποίο μεταφέρουν με καροτσάκι. Τρομερό.

Κατά τ' άλλα, οι Λετονοί τρέχουν και δεν φτάνουν. Όχι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, αλλά οι φίλαθλοι. Γιατί; Επειδή είχαν κλείσει εισιτήρια για την Τζακάρτα, θέλοντας να συνδυάσουν τις διακοπές τους, όμως δεν περίμεναν την εθνική ομάδα της χώρας να φτάσει τόσο μακριά και να ετοιμάζεται για τη Μανίλα. Έτσι, δεν έκλεισαν ποτέ εισιτήρια για Φιλιππίνες, παρά μόνο έτρεψαν τελευταία στιγμή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 300 Λετονούς στην Mall of Asia Arena, ωστόσο δεν αποκλείεται ως την τελευταία στιγμή ο αριθμός να αυξηθεί, με το... σκριν της ομοσπονδίας.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: