Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 15η: Λούκα και Σάι γέμισαν αίθουσες και ο Μπρουκς είναι μια κατηγορία μόνος του!

Ντίλον Μπρουκς

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 15η: Λούκα και Σάι γέμισαν αίθουσες και ο Μπρουκς είναι μια κατηγορία μόνος του!

Χρήστος Τσάλτας 22:49 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 14.08.2024

Το σημερινό ημερολόγιο είναι 101% μπασκετικό και περιστρέφεται φυσικά γύρω από τα δύο παιχνίδια της ημέρας. Οι ηρωικοί Λετονοί που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το θαύμα και η κόντρα Λούκα εναντίον Σάι, σε όλα τα επιπεδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Από τις πιο γεμάτες και παραγωγικές βραδιές του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αυτή της 6ης Σεπτεμβρίου. Διότι τόσο ο κόσμος στην Mall of Asia Arena, όσο και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το μεγάλο τουρνουά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά δύο παιχνίδια με διαφορετική αίγλη μεν, αλλά με τρομερή διακύμανση και έντονες συγκινήσεις.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Λετονία δεν ήταν φαβορί και ήταν λογικό. Αλλά όχ απλά πούλησε ακριβά το τομάρι της, αλλά έφτασε μια ανάσα από το απόλυτο θαύμα. Διότι στο 33' βρέθηκε πίσω ακόμα και με 14 πόντους διαφορά. Η ομάδα του Μπάνκι όμως δεν παράτησε την αναμέτρηση, πίεσε όσο μπορούσε και αν το τρίποντο του Ντάβις Μπέρτανς στο φινάλε έβρισκε στόχο, τότε θα μιλούσαμε για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία.

Οι Γερμανοί δεν πληγώθηκαν από την κάκιστη βραδιά του Σρούντερ. Αντιθέτως, ο Χέρμπερτ του έδωσε όλες τις κρίσιμες μπάλες του αγώνα, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη. Η λογική λέει πως δεύτερο διαδοχικό τόσο άσχημο παιχνίδι δεν πρόκειται να ξανακάνει, οπότε κόντρα στην Team USA θα είναι ο... Ντένις ο τρομερός που όλοι ξέρουμε.

Βέβαια για τους Γερμανούς το πιο σημαντικό νέο ήταν η επιστροφή του Φραντς Βάγκνερ, που όλες τις τελευταίες μέρες έκανε αγώνα δρόμου, αποθερπαεία στην αποθεραπεία, πάγο στον πάγο, ένταση στην ένταση και στον προημιτελικό όχι απλώς επέστρεψε, αλλά ήταν εκπληκτικός, μαζί με τον αδερφό του, Μόριτζ. Οι Wagner Brothers ήταν απλώς εξαιρετικοί, καθορίζοντας την έκβαση του αγώνα.

Το άλλο παιχνίδι όμως ήταν αυτό που περίμεναν άπαντες. Οι κάτοικοι στη Μανίλα ήθελαν να δουν Λούκα Ντόντσιτς και Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Με αυτή τη σειρά τους αναφέρουμε γιατί με αυτή τη σειρά απιεθώθηκαν. Πιο πολύ απ' όλους ο Λούκα και μετά ο Σάι. Η «τρέλα» για τον Σλοβένο σούπερ σταρ, που βγάζει στοιχεία... bad looser στη συμπεριφορά του, ήταν σε άλλα επίπεδα, επειδή απλώς υπήρχε στο γήπεδο!

Φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν στην Mall of Asia Arena εάν η Εθνική είχε στις τάξεις της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Σάι έβαλε 31 και οδήγησε τον Καναδά σε θρίαμβο και για χάρη του πήγε να πέσει το κάγκελο που χώριζε δημοσιογράφους και μεικτή ζώνη. Ήταν η ορμή τέτοια για ένα πλάνο και μια δήλωση του σταρ των Θάντερ που υπήρξαν τουλάχιστον δύο στιγμές που έγερνε το κάγκελο προς το μέρος του.

Ο Λούκα από την άλλη αν και αποβλήθηκε, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου. Και η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Ακόμα και όρθιοι βρίσκονταν δημοσιογράφοι για να ακούσουν όσα ήθελε να πει ο Σλοβένος σούπερ σταρ.

Οι δυο τους γεμίζουν αίθουσες για πλάκα, αλλά αυτός που δίνει το αλατοπίπερο είναι ο Ντίλον Μπρουκς. Ο τύπος είναι περίπτωση. Σε όλα τα επίπεδα. Ασυναγώνιστος απλά! Ο παίκτης που λατρεύεις να έχεις στην ομάδα σου και μισείς να τον έχεις απέναντι. Ο σεβασμός του Ντόντσιτς εξάλλου λέει τα πάντα για τη συνεισφορά του Μπρουκς.

Το δε βίντεο από το τούνελ των αποδυτηρίων είναι το απόλυτο highlight του τουρνουά. Μαζί με τα φιλιά που έστειλε στους χέιτερς της εξέδρας. Είναι ο «κακός» του παραμυθιού και το απολαμβάνει. Ο καλύτερος κακός!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: