Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 2η: Μια σωστή basket-city και το «παλάτι» που μένει η Team USA

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 2η: Μια σωστή basket-city και το «παλάτι» που μένει η Team USA

Χρήστος Τσάλτας 20:49 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 14.08.2024

Οι ώρες περνούν, το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κύπέλλου πλησιάζει και στη Μανίλα μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει τα πράγματα: τρέλα! Την ώρα που η Team USA ξεκουράζεται στο -κατά γενική ομολογία στην Μανίλα- καλύτερο μέρος της πόλης.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο Πέρο Κάμερον χαρακτήρισε την Μανίλα ως τη Μέκκα του μπάσκετ. Θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει υπερβολικό, αλλά αν ζήσεις έστω και λίγες ώρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων θα διαπιστώσεις πως ο προπονητής της Νέας Ζηλανδίας δεν είχε και πολύ άδικο σε όσα είπε.

Για την ακρίβεια, είπε την αλήθεια. Οι κάτοικοι στη Μανίλα ζουν για το μπάσκετ. Λατρεύουν το ΝΒΑ, «λιώνουν» για την εθνική ομάδα της χώρας τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό. Η Philippines Arena αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς όλη η πόλη θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ακόμα και εργαζόμενοι στην Mall of Asia Arena. Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν υπάρχει υπερβολή. Όλοι οι κάτοικοι της Μανίλα θα ήθελαν να πάρουν θέση λίγο πιο βόρεια στην πόλη για χάρη του Τζόρνταν Κλάρκσον και της παρέας του.

Η «τρέλα» που επικρατεί στην πόλη άλλωστε δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Τα πάντα έρχονται να θυμίσουν μπάσκετ, με την επιβληττική μπασκέτα έξω από την Mall of Asia Arena, η οποία φωτίζεται το βράδυ, να είναι το απόλυτο σήμα κατατεθέν και να ομορφαίνει τους γύρω δρόμους.

Προπόνηση Team USA

Η φωτογραφία παραπάνω τραβήχτηκε από την προπόνηση της Team USA την Πέμπτη, στην οποία το Sportal έδωσε το παρόν και έχει αρκετό υλικό για τα μάτια σας, για τις επόμενες μέρες. Δεν έγινε σε κάποιο από τα γήπεδα του τουρνουά, αλλά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Οι Αμερικανοί ζουν σε ένα... παλάτι, στο πιο σύγχρονο και πιο κομψό μέρος της πόλης.

Το σημείο βρίσκεται στα προάστια των Φιλιππίνων και στην καλύτερη των περιπτώσεων απέχει 30 λεπτά από το γήπεδο. Γιατί στην καλύτερη; Γιατί η κίνηση που υπάρχει στους δρόμους της πόλης δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι τέτοια που μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σου, σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που καταγράψαμε και στην πρώτη μέρα του ημερολογίου από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Οι Αμερικανοί έχουν βρει το ησυχαστήριό τους, έχοντας πάρει... αποστάσεις παό τους υπόλοιπους ανθρώπους που μένουν στο ξενοδοχείο. Έχουν την ηρεμία τους και ο Στιβ Κερ μαζί με το σταφ του δουλεύουν για να κάνουν την ομάδα πρώτη στον κόσμο. Μεγάλη υπόθεση, όπως κι αν το δει κανείς.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε για την Μανίλα, βέβαια, είναι οι ρυθμοί με τους οποίους χτίζονται τα κτίρια. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής παρατηρήσαμε έναν ουρανοξύστη που ήταν υπό κατασκευή. Ρωτώντας μάθαμε πως αυτό το κτίριο θα είναι έτοιμο σε περίπου 1 μήνα.

Εξωπραγματικό. Αλλά και εξωπραγματική η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι εδώ.

Στην Μανίλα αυτή τη στιγμή είναι ξημερώματα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πως έφτασε η μέρα για το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Και εν συνεχεία, την επομένη, θα απολαύσουμε και την Εθνική απέναντι στην Ιορδανία, στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Το μπάσκετ στα καλύτερά του εδώ στη Μανίλα.

Tags: