Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 4η: Μια όμορφη «γαλανόλευκη» μέρα και οι... εποχές ΠΑΣΟΚ

Φίλαθλοι Εθνικής στη Μανίλα

i

@FIBA

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 4η: Μια όμορφη «γαλανόλευκη» μέρα και οι... εποχές ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Τσάλτας 22:05 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 14.08.2024

Το Σάββατο 26 Αυγούστου ήταν μια ωραία μέρα για τα ελληνικά χρώματα. Η Εθνική έφτασε στη νίκη στην πρεμιέρα, οι «Πελαργοί» έδωσαν... γαλανόλευκο χρώμα στην εξέδρα και η ημέρα ήταν πολύ θετική σε όλα τα επίπεδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Εθνική ομάδα. Από το ξεκίνημά της ως και το φινάλε της. Η «γαλανόλευκη» ριχνόταν στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μανίλα και κόντρα στις ατυχίες, τα προβλήματα και τις αναποδιές ήθελε να κάνει αρχή με το δεξί. Και τα κατάφερε.

Η Ιορδανία αποδείχθηκε πως δεν ήταν ομάδα που θα μπορούσε να «τρομάξει» την Εθνική και η νίκη ήρθε. Το σημαντικό ήταν πως βγήκε αντίδραση στις δύσκολες τελευταίες ημέρες που βίωσε η ομάδα. Το ακόμα πιο σημαντικό ήταν πως η «επίσημη αγαπημένη» δεν ήταν μόνη σε αυτό το ταξίδι.

Ή για να είμαστε ακριβείς και σε αυτό το ταξίδι. Οι «Πελαργοί», οι πιστοί ακόλουθοι της Εθνικής ομάδας στάθηκαν στο πλευρό της ακόμα μια φορά, παίρνοντας θέση στην εξέδρα, την οποία και κατάφεραν να... βάψουν γαλανόλευκη, δίνοντας μια διαφορετική νότα στην όλη ημέρα.

Η παρουσία τους είναι δεδομένη και στα επόμενα παιχνίδια και αναμένεται να δώσει ώθηση. Όπου ακούγεται η ιαχή «Ελλάς, Ελλάς» αυτό και μόνο αρκεί. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από αυτό και η στάση των φίλων της Εθνικής, που βρίσκονται σε ακόμα ένα κάλεσμα, σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση δίπλα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη λέει πολλά.

Η ενέργειά τους «ταίριαξε» με την ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο, που πάντα μέσα στο παρκέ βγάζει μπόλικη τρέλα και ένταση. Και μαζί παρέσυραν όλη την ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Ο καλύτερος συνδυασμός, μακράν!

Και με μέρες σαν αυτή η Εθνική κερδίζει «κανονακια» για τη συνέχεια, που θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο απαιτητική, ακόμα πιο επίπονη. Αλλά όταν οι Έλληνες αποφασίζουν ότι θα κάνουν την υπέρβαση, έχουν τον τρόπο να τα καταφέρουν.

Και κάτι ακόμα, από την εξωτική Μανίλα, που απ' ότι φάνηκε η βροχή ήταν γούρικη για την Εθνική. Όποιος βλέπει τηλεόραση στις Φιλιππίνες κάλλιστα μπορεί να νιώσει νοσταλγία. Γιατί; Διότι υπάρχουν κανάλια τα οποία σταματούν να εκπέμπουν μετά τις 12 και αναγράφουν μήνυμα που αναφέρει ότι «η εκπομπή σήματος θα αρχίσει στις 5 το πρωί». Όπως γινόταν τη δεκαετία του '90, αλλά και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 δηλαδή.

Εποχές... ΠΑΣΟΚ στις Φιλιππίνες!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: