Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 9η: Μια βροχή (δεν) μας σώζει και η πολιτική προστασία των Φιλιππίνων

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 9η: Μια βροχή (δεν) μας σώζει και η πολιτική προστασία των Φιλιππίνων

Χρήστος Τσάλτας 22:53 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 14.08.2024

Το ημερολόγιο επιστρέφει και αυτή τη φορά ως άλλος... Τάσος Αρνιακός παρουσιάζει το πιο σημαντικό θέμα των τελευταίων ωρών στην χώρα. Τις καιρικές συνθήκες.

Αποστολή στη Μανίλα

Έπειτα από ένα... ρεπό, πάλι εδώ. Η 8η μέρα του ημερολογίου άλλωστε άνηκε στην Εθνική ομάδα στο 100%. Συν τοις άλλοις δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να τραβήξει την περιέργεια σε μια μέρα αμιγώς μπασκετική, που είχε έναν μεγάλο «τελικό» για πρόκριση. Άρα άγχος, στρες, αδημονία για την αναμέτρηση.

Η νίκη ήρθε, η ηρεμία επανήλθε, οι ρυθμοί μοιάζουν λίγο πιο κανονικοί αυτή την ώρα. Υπάρχει κάτι όμως που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ αυτές τις μέρες. Διότι από την Πέμπτη η Μανίλα, αλλά και οι Φιλιππίνες βρίσκονται στη σκιά του τροπικού κυκλώνα.

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί (δεν) φάνηκε, όταν ξυπνάς με μήνυμα της πολοτικής προστασίας Φιλιππίνων που σου ζητάει να μην κυκλοφορείς λόγω της κακοκαιρίας, τότε καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πηγαίνει και πολύ καλά εδώ.

Από τα ξημερώματα η βροχή που πλήττει όλη την πόλη της Μανίλα είναι εξωπραγματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω βίντεο, όπου οτ νερό έχει ανέβει στο ύψος του πεζοδρομίου καιο δρόμος έχει μετατραπεί σε μια μικρή θάλασσα. Στην οποία μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία μικρά παιδιά να κάνουν βουτιές!

Τα συμπαράσματα δικά σας....

Είναι τόσο κακή η ασφαλτόστροφη και οι δρόμοι γενικότερα στην πόλη που αρκετοί από αυτούς, εκτός από κυκλοφοριακό κομφούζιο έρχονται να φέρουν και τεράστιες λίμνες νερού, που καθιστούν την κυκλοφορία στους δρόμους μια πίστα λίγο πιο δύσκολη και από αυτή στο Call of Duty που καλείσαι να πολεμήσεις στο Λένινγκραντ τους Αμερικανούς. Εδώ δεν είσαι ο Βασίλι Ζάιτσεφ, όμως, ούτε ο... εχθρός είναι προ των πυλών.

Οι προβλέψεις των επόμενων ημερών και για όλη την εβδομάδα κάνουν λόγο για βροχές και καταιγίδες. Κάτι που οι κάτοικοι το περίμεναν μερικές ημέρες νωρίτερα, όμως η κακοκαιρία ήρθε στην πιο κρίσιμη στιγμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και καθώς μπαίνουν στην τελική φάση σιγά σιγά.

Φυσικά όλη αυτή η κακοκαιρία και η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη έχει αλλάξει και τους ρυθμούς. Οι εργασίες στα κυβερνητικά κτίρια ανεστάλλησαν για την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και πολλά σχολεία, αλλά και πανεπιστήμια, με σκοπό να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προστασί από τις καταιγίδες.

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για να δούμε πώς θα επηρεάσουν όλα αυτά την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά. Διότοι την Πέμπτη οι δρόμοι ήταν σωστό... κολαστήριο, με τους τροχονόμους να ξεχύνονται σε κάθε κεντρική κυκλοφοριακή λορίδα για να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία μέχρι και αργά το βράδυ έμοιαζε να είναι χαοτική.

Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει το μπάσκετ μέσα σε όλα αυτά και δεν μένεις παραπάνω σε όσα συμβαίνουν στην πόλη. Τα οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, χρήζουν ανάλυσης.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: