Με πρωταγωνιστή τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ η Ισπανία προκρίθηκε στην επόμενη φάση τερματίζοντας πρώτη! (vid)

Ισπανία

i

© FIBA

Με πρωταγωνιστή τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ η Ισπανία προκρίθηκε στην επόμενη φάση τερματίζοντας πρώτη! (vid)

Sportal newsroom 00:15 - 04.07.2024

Η Ισπανία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αγκόλα (89-81) και τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Προολυμπιακό τουρνουά με πρωταγωνιστή τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ.

Μπορεί να τα βρήκε για λίγο… σκούρα, αλλά η Ισπανία έβαλε μπροστά τα μεγάλα «όπλα» απέναντι στην Αγκόλα και κυριάρχησε με 89-81 για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η Ισπανία δεν είχε στο δυναμικό της τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και αναμένεται να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του, όμως η Φούρια Ρόχα επικράτησε με 89-81 απέναντι στην Αγκόλα.

Η γηπεδούχος που φιλοξενεί και το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βαλένθια κατάφερε με αυτή τη νίκη να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της κάνοντας το 2/2 μετά και τη νίκη απέναντι στον Λίβανο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Σε τρομερή βραδιά βρέθηκαν ο Σαντιάγκο Αλντάμα και ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ που είχαν από 24 και 22 πόντους αντίστοιχα και ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Χίλσον Μπάνγκο με 15 πόντους.

Παράλληλα, ο νεοαποκτηθής γκαρντ του Παναθηναϊκού, Λορέντζο Μπράουν, ήταν ο... εγκέφαλος της ομάδας ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 9 πόντους και 11 ασίστ σε 26’ συμμετοχής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 46-43, 68-59, 89-81