Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλφα Καμπά για ενάμιση μήνα
i

© Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλφα Καμπά για ενάμιση μήνα

Ευτυχία Οικονομίδου 18:07 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 27.09.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ συμφώνησε για ενάμιση μήνα με τον Άλφα Καμπά μετά τον τραυματισμό του Ουένιεν Γκάμπριελ.

Ο Άλφα Καμπά θα αποτελεί το νέο μέλος του ρόστερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς συμφώνησε για μόλις ενάμιση μήνα μετά τον τραυματισμό του Ουένιεν Γκάμπριελ. Ο 28χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί ξανά στην EuroLeague για λογαριασμό της Βιλερμπάν και της Βαλένθια.

Η ανακοίνωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ:

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αλφά Καμπά για ενάμιση μήνα, εξαιτίας της απουσίας του Ουένιεν Γκάμπριελ για το επόμενο διάστημα. Ο σέντερ (2,06 μέτρα, 28) από τη Γαλλία και τη Νέα Γουινέα έρχεται με μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο παρελθόν έπαιξε επίσης σε Βιλερμπάν και Βαλένθια.

Είναι ένα κινητικό και δυνατό σέντερ με μακριά χέρια και εξαιρετική ικανότητα σε ριμπάουντ, εμπειρία, αθλητικότητα. Και σύμφωνα με τη μέθοδο παιχνιδιού που χρησιμοποιεί ο Οντέτ Κάτας αυτός είναι φυσικά ένας παίκτης που ταιριάζει καλά στο παιχνίδι pick and roll.

Ο Αλφά Καμπά γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1996 σε μια μικρή πόλη στην περιοχή του Λίγηρα της Γαλλίας. Σε νεαρή ηλικία έφτασε στο τμήμα νέων του Po Ortez, όπου ανέβηκε και στην ομάδα των ανώτερων. Το καλοκαίρι του 2015, εντάχθηκε στο Mega Basket Βελιγραδίου, έναν από τους συλλόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην καλλιέργεια νεαρών παικτών, και έπαιξε στη Media στο πρωτάθλημα της Σερβίας και της Αδριατικής Λίγκας.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Καμπά υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Βιλερμπάν και έπαιξε στο Eurocup, όπου συμμετείχε επίσης με τη Ναντέρ και την Μποντούτσνοστ. Βοήθησε την Γκαζιαντέπ να τερματίσει στην τέταρτη θέση στο σκληρό τουρκικό πρωτάθλημα και ονομάστηκε ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής περιόδου το 2021/22 με μέσο όρο 13,5 πόντους και 10,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (14,3 πόντους και 6,3 ριμπάουντ στα πλέι οφ). Ο σέντερ αγωνίστηκε στις ομάδες νέων της Γαλλίας μέχρι την εφεδρική ηλικία και αργότερα επέλεξε να εκπροσωπήσει την ομάδα ανδρών της Γουινέας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αλφά Καμπά υπέγραψε με την Jiangsu Dragons και έγινε κορυφαίος στα ριμπάουντ. Σε 47 αγώνες στο κινεζικό πρωτάθλημα είχε κατά μέσο όρο 16,2 πόντους και 13,1 ριμπάουντ και 1,4 τάπες ανά βραδιά. Η σεζόν στην Κίνα τελειώνει νωρίς και τον Απρίλιο υπέγραψε με τη Βαλένθια, με την οποία κατάφερε να παίξει επτά παιχνίδια πρωταθλήματος στην Ισπανία».