Η Μέγκα τιμά τον Ντέγιαν Μιλόγεβιτς και ονομάζει το γήπεδό της «Dejan Milojevic Training Center»

Ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της Mega

i

Photo by Elyxandro Cegarra/NurPhoto via Getty Images

Η Μέγκα τιμά τον Ντέγιαν Μιλόγεβιτς και ονομάζει το γήπεδό της «Dejan Milojevic Training Center»

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 16:16 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 14.08.2024

Ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς έφυγε από την ζωή πριν λίγες ημέρες και η Μέγκα Μπάσκετ στην οποία εργάστηκε για 8 χρόνια θα τιμήσει τη μνήμη του, δίνοντας στο γήπεδό της το ονομά του.

Ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, ο βοηθός του Στιβ Κερ στον πάγκο των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, υπέστη έμφραγμα το βράδυ της Τρίτης 16/1 ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στο Σολτ Λέικ Σίτι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  Παρότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 46 του χρόνια την Τετάρτη (17/1).

Η Μέγκα Μπάσκετ γνωστοποίησε πως θα τιμήσει τη μνήμη του Μιλόγεβιτς, μετονομάζοντας το γήπεδό της από «Mega Factory» σε «Dejan Milojevic Training Center».

Ο Μιλόγεβιτς είχε δουλέψει στη σέρβικη Μέγκα Μπάγκετ την περίδο 2012-2020, αναδεικνύοντας παίκτες όπως ο Νίκολα Γιόκιτς, , ο Ίβιτσα Ζούμπατς, ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο Γκόγκα Μπιτάτζε και ο Μάρκο Σιμόνοβιτς πριν αγωνιστούν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και μετακομίσουν ύστερα στον μαγικό κόσμο του NBA.

Ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς ήταν γνωστό όνομα στο σερβικό μπάσκετ, αλλά και στο ΝΒΑ, αφού εδώ και χρόνια εργάζόταν στο NBA ως βοηθός στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Επίσης, ο Μιλόγεβιτς ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους προπονητές στη Σερβία και με την ομάδα της Mega ήταν ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο Radivoj Korac. Μετά τη Mega πέρασε ένα χρόνο στην Μπουντούτσνοστ και μετά έφυγε για το ΝΒΑ.