Οι δίδυμοι γιοί του Κάρλος Μπούζερ επέλεξαν το Ντιουκ: Οι νεαροί που έσωσαν τη ζωή του αδελφού τους, πετάνε... σπίθες στο παρκέ και ετοιμάζονται για το ΝBA (vids)
i

Κέιντεν, Κάμερον και Κάρλος Μπούζερ

Οι δίδυμοι γιοί του Κάρλος Μπούζερ επέλεξαν το Ντιουκ: Οι νεαροί που έσωσαν τη ζωή του αδελφού τους, πετάνε... σπίθες στο παρκέ και ετοιμάζονται για το ΝBA (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:40 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 14.10.2024

Οι 17χρονοι Κάμερον και ο Κέιντεν, γιοί του πρώην σταρ του NBA, Κάρλος Μπούζερ, επέλεξαν τελικά το Ντιουκ για την Πανεπιστημιακή τους σταδιοδρομία. Με τους Μπλου Ντέβιλς το 2001 ο πατέρας τους είχε πάρει τον τίτλο, ενώ τα τέκνα του έχουν ήδη στη συλλογή τους τον πιο σπουδαίο τίτλο: Είναι οι σωτήρες της ζωής του μεγάλου τους αδελφού...

O πατέρας τους είναι 42 ετών, αλλά στα ντουζένια του ήταν μία ασταμάτητη δύναμη στο NBA. O Κάρλος Μπούζερ, αγωνίστηκε για 13 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έγινε δύο φορές All-Star (2007, 2008), τίμησε τις φανέλες των Καβαλίερς, των Τζαζ, των Μπουλς και των Λέικερς, ενώ πριν γίνει επαγγελματίας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NCAA (2001) με τους Ντιουκ Μπλου Ντέβιλς.

Πλέον, στο ιστορικό Κολέγιο που εδρεύει στον Ντάρχαμ της Βόρειας Καρολίνας, δύο... Μπούζερ σύντομα θα κάνουν βόλτες στους χώρους του πανεπιστημιακού κάμπους και όταν οι Μπλου Ντέβινς αγωνίζονται στο εθνικό πρωτάθλημα, οι δίδυμοι Κάμερον και Κέιντεν θα πρωταγωνιστούν στο παρκέ.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να... επιτεθεί στο NBA: Δέκα χρόνια μετά την απόσυρση του Κιριλένκο βρέθηκε το ταλέντο που προορίζεται για τον «μαγικό πλανήτη»
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:46 - 06.10.2024

Η Ρωσία ετοιμάζεται να... επιτεθεί στο NBA: Δέκα χρόνια μετά την απόσυρση του Κιριλένκο βρέθηκε το ταλέντο που προορίζεται για τον «μαγικό πλανήτη»

Εδώ και χρόνια στο NBA δεν αγωνίζεται κανένας Ρώσος. Ο Αντρέι Κιριλένκο ήταν ο τελευταίος πρωταγωνιστής της χώρας στον «μαγικό πλανήτη» και δέκα χρόνια μετά την απόσυρσή του, ακόμα αναζητείται ο... επόμενος! Τώρα όμως, εντοπίστηκε, καθώς ο 18χρονος Εγκόρ Ντεμίν, εγκατέλειψε προσφάτως την Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται σύντομα να «εισβάλει» στο Draft και να βαδίσει στα χνάρια του «AK-47».

Άλλωστε, πρόκειται για δύο από τα σπουδαιότερα ταλέντα όλης της χώρας, που όλοι ποντάρουν πως η ζωή σύντομα θα τους οδηγήσει στο NBA. Φυσιογνωμικά μοιάζουν με τον πατέρα τους (ειδικά ο Κέιντεν), αλλά αγωνιστικά εκπροσωπούν μία πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή του παιχνιδιού που έπαιξε με μεγάλη επιτυχία ο Κάρλος Μπούζερ.

Ένα χρόνο πριν κι ενώ οι δύο νεαροί ανήκαν ακόμα στο Christopher Columbus Highschool του Μαϊάμι, είχαν επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι με σκοπό να ενταχθούν στο άμεσο μέλλον στους Ουάιλντκατς. Την ομάδα που κατέχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στο NCAA (8 στο σύνολο) πίσω από τους... πρωτοπόρους του UCLA (11). Επειδή όμως, το Κεντάκι έλυσε τη συνεργασίας του με τον κόουτς Τζον Καλιπάρι, αντικαθιστώντας τον με τον Μαρκ Πόουπ, τα αδέλφια Μπούζερ άλλαξαν προσανατολισμό. Και τελικά κατέληξαν στο Ντιουκ για να το τιμήσουν κι αυτοί όπως το έκανε και ο πατέρας τους.

Η περίπτωσή του Κέιντεν και του Κάμερον Μπούζερ, πέραν από το περίσσιο ταλέντο στο παιχνίδι του μπάσκετμπολ και εντυπωσιακά highlights από την δράση τους, εμπεριέχει και μία ιστορία που ξεκίνησε ως δραματική, αλλά είχε happy end. Πριν η ΣεΣε Μπούζερ, σύζυγος του Κάρλος και μητέρα τους τούς φέρει στον κόσμο, είχε γεννήσει το πρωτότοκο παιδί της. Τον Καρμάνι.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ΣεΣε, η οικογένεια ενημερώθηκε πως το έμβρυο που κυοφορούσε έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία. Μία διαταραχή του αίματος που κατά τη διάρκεια της ζωής του παιδιού -και αφού πρώτα γεννηθεί- δημιουργεί προβλήματα υγείας που ξεκινούν από φρικτούς πόνους και οδηγούν στον πρόωρο θάνατο.

Μόνο που υπήρχε τρόπος για να θεραπευτεί η ασθένειά του. Ο Καρμάνι γεννήθηκε και απλώς περίμενε να τον σώσουν τα... μελλοντικά του αδέλφια, μέσω μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Χρειάστηκε να περιμένει λίγο παραπάνω, καθώς η ΣεΣε και ο Κάρλος δυσκολεύτηκαν να τεκνοποιήσουν.

Τα κατάφεραν όμως κι όταν στις 18 Ιουλίου του 2007 είδαν για πρώτη φορά το φως ο Κάμερον και ο Κέιντεν, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι γιατροί πήραν βλαστοκύτταρα από τον ομφάλιο λώρο τους για την θεραπεία που θα έσωζε τον Καρμάνι. Μία διαδικασία εξόχως επικίνδυνη, που θα μπορούσε να είχε μοιραίο αποτέλεσμα, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ' ευχή.

Ο Καρμάνι θεραπεύτηκε πλήρως, ενώ η συνολική περιπέτεια της οικογένειας έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ του ESPN με τίτλο Blood Brothers. Δηλαδή, «αδέλφια εξ αίματος»!