Η μονομαχία Φουρνιέ-Οσμάν που βρέθηκε στην κορυφή των highlights του NBA! (vid)

Η μονομαχία Φουρνιέ-Οσμάν που βρέθηκε στην κορυφή των highlights του NBA! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:46 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 07.09.2024

Στις 5 Νοεμβρίου του 2018 στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Εβάν Φουρνιέ του Ολυμπιακού πλέον και ο Τσεντί Οσμάν που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, συναντήθηκαν σε μία φάση που έκρινε έναν αγώνα! Δείτε στο video ποιος ήταν ο νικητής της «μονομαχίας»...

Την ίδια περίοδο εγκατέλειψαν το NBA ο Εβάν Φουρνιέ και ο Τσεντί Οσμάν. O Γάλλος την πρώτη του Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Τούρκος, όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε το πρωί της εβδόμης Σεπτεμβρίου, είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού. Δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά... είναι!

Ο Φουρνιέ έπαιξε στον «μαγικό πλανήτη» από το 2012, ενώ ο Οσμάν από το 2017. Πράγμα που σημαίνει πως είχαν επτά κοινές σεζόν στην Αμερική. Δεν βρέθηκαν ποτέ στην ίδια ομάδα, αλλά συναντήθηκαν πολλές φορές ως αντίπαλοι. Σε ένα ματς όμως, τα πάντα κρίθηκαν από μία δική τους... μονομαχία!

Πόσα χρήματα έβγαλε στο NBA o Τσεντί Οσμάν και ποια ήταν η στατιστική του σε Καβαλίερς και Σπερς
EUROLEAGUE

14:37 - 07.09.2024

Πόσα χρήματα έβγαλε στο NBA o Τσεντί Οσμάν και ποια ήταν η στατιστική του σε Καβαλίερς και Σπερς

Ο Τσέντι Οσμάν επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από επτά σεζόν στο NBA για να γίνει μέλος του Παναθηναϊκού και κουβαλάει μαζί του, πέραν από ταλέντο, το δυνατό βιογραφικό του και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια καταθέσεων από το συμβόλαιά του στο Κλίβελαντ και στο Σαν Αντόνιο.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2018, στο Amway Center του Ορλάντο, όπως ονομαζόταν τότε η γνωστή ως Kia Arena πλέον έδρα των Μάτζικ, ο Εβάν Φουρνιέ, ως ένας εκ των ηγετών των Μάτζικ υποδέχθηκε τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος τότε ήταν ο βασικός σμολ φόργουορντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς και είχε ξεκινήσει μία σεζόν που εν τέλει ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του.

Τα πάντα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση όμως, κρίθηκαν στην τελευταία φάση. Και μάλιστα στα τελευταία 1,8 δευτερόλεπτα. Το σκορ ήταν 100-100 και οι Ορλάντο Μάτζικ είχαν την επαναφορά από την πλάγια γραμμή. Ο Άαρον Γκόρντον, νυν σταρ των Ντένβερ Νάγκετς και πρωταθλητής το 2023 στο πλευρό του Νίκολα Γιόκιτς, έδωσε τη μπάλα στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει την άμυνα του Τσεντί Οσμάν.

Χρόνος για... πολλά πολλά δεν υπήρχε και ο Γάλλος έκανε μισή προσποίηση, μία ντρίπλα και εκτέλεσε μονομιάς από την κορυφή, πατώντας οριακά τη γραμμή του τριπόντου. Ο Οσμάν δεν μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο και το σουτ ήταν εύστοχο. Ο νυν σταρ του Ολυμπιακού λοιπόν, νίκησε στην επί αμερικάνικου εδάφους «μονομαχίας του με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Πλέον, οι κόντρες μεταφέρονται στην Ευρώπη.

Για την στατιστική ιστορία στο σύνολο του ματς ο Εβάν Φουρνιέ είχε 15 πόντους με 5/15 σουτ, εκ των οποίων τα 2/9 ήταν τρίποντα, ενώ είχε επίσης 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και ένα ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τσεντί Οσμάν από την πλευρά του, έπαιξε για 43 λεπτά (!) και έκανε double double. Ήταν άστοχος (5/17 σουτ), αλλά τελείωσε το ματς με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Και μία μη αποτελεσματική άμυνα στην εκπνοή.