Η Μπαρτσελόνα το πήρε απόφαση: Υπογράφει ο Ρούμπιο και παίζει στην EuroLeague
i

© photo by Alex Caparros / Getty Images / Ideal Images

Η Μπαρτσελόνα το πήρε απόφαση: Υπογράφει ο Ρούμπιο και παίζει στην EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:27 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 14.08.2024

Δημοσίευμα της Μarca αποκαλύπτει και ενημερώνει ότι η Μπαρτσελόνα θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο με τον Ρίκι Ρούμπιο για να μπορέσει να τον δηλώσει και στο ρόστερ που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague.

Λίγες ώρες πριν το deadline, η Μπαρτσελόνα πήρε μία απόφαση που έμοιαζε πολύ πιθανή αλλά δεν ήταν σίγουρο πως θα ληφθεί. 

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, οι Καταλανοί δεν κάλεσαν στην πόλη τους και στο Palau Blaugrana τον Ρίκι Ρούμπιο μόνο για προπονήσεις. Εντός των επόμενων ωρών, μιας και στις 7 Φεβρουαρίου (ημέρα Τετάρτη) λήγει η προθεσμία μεταγραφών στην EuroLeague, ο 33χρονος πρώην NBAer θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα επιστρέψει στην ομάδα από την αποχώρησε πριν από 13 χρόνια (το καλοκαίρι του 2011) για να βρεθεί στις ΗΠΑ και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. 

Ο Ρούμπιο έκανε μία τεράστια καριέρας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όταν ενημέρωσε ότι για προσωπικούς λόγους θα αποχωρήσει και θα επιστρέψει στην Ευρώπη (όπως και έκανε) πολύ μεγάλοι σταρ θυμήθηκαν τις λαμπερές του μέρες στο ΝΒΑ. Μάλιστα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υποκλίθηκε στην πορεία του, που ξεκίνησε με τον χαρακτηρισμό «το παιδί-θαύμα του Ισπανικού μπάσκετ». Ως ανήλικος έκανε αίσθηση με την Μπανταλόνα (2005-2009) και αργότερα έκανε όντως θαύματα με την Μπαρτσελόνα (2009-2011), που πλέον θα τον έχει και πάλι μαζί της. 

Τρόμος στη Ρεάλ για Παναθηναϊκό: «Θέλει Χεζόνια, Ταβάρες – Προσοχή στην πράσινη απειλή»
EUROLEAGUE

15:38 - 05.02.2024

Τρόμος στη Ρεάλ για Παναθηναϊκό: «Θέλει Χεζόνια, Ταβάρες – Προσοχή στην πράσινη απειλή»

Την προτροπή να ανανεώσει τα βασικά στελέχη της, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι προέτρεψε η AS την Ρεάλ Μαδρίτης, υπό τον... φόβο κίνησης από πλευράς Παναθηναϊκού.

Στο ΝΒΑ, ο Ρίκι Ρούμπιο αγωνίστηκε συνολικά 12 χρόνια, με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τους Γιούτα Τζαζ, τους Φοίνιξ Σανς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και είχε 10,8 πόντους και 7,4 ασίστ μέσο όρο. Η καλύτερη σεζόν τους σε παραγωγή πόντων ήταν αυτή του 2017-18 όταν είχε με τους Τζαζ 13,1 πόντους, ενώ από πλευράς τελικών πασών, το 2016-17 με τους Τίμπεργουλβς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9,1 ασίστ ανά αγώνα.