Κλάιμπερν: «Δεν ήρθα στη Βίρτους για να γίνω ο σταρ της - Αυτός με έπεισε να αποδεχτώ την πρόταση»

Κλάιμπερν: «Δεν ήρθα στη Βίρτους για να γίνω ο σταρ της - Αυτός με έπεισε να αποδεχτώ την πρόταση»

Νίκος Καλαμπάκας 16:20 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 03.09.2024

Ο Ουίλ Κλάιμπερν παρουσιάστηκε από τη Βίρτους Μπολόνια και μίλησε για το πως πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην ιταλική ομάδα.

O Ουίλ Κλάιμπερν ήταν μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού, αφού ο Αμερικανός άφησε την Τουρκία και την Εφές και μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε επίσημα από τη Βίρτους και στις δηλώσεις του εξήγησε τόσο τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Μπολόνια, ενώ αποκάλυψε και ποιος από τους μελλοντικούς του συμπαίκτες, τον έπεισε να πάρει το αεροπλάνο για την Ιταλία:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα στην ομάδα. Από τις πρώτες επαφές που είχα με τον σύλλογο, ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να ήταν μια καλή κίνηση για μένα. Στη συνέχεια, όταν με κάλεσε ο Τόκο, κατάλαβα ότι ήταν η σωστή κίνηση», είπε αρχικά ο Κλάιμπερν, για να προσθέσει:

«Γνωρίζω πολλούς από τους νέους μου συμπαίκτες. Με τον Σενγκέλια, τον Χάκετ, τον Πολονάρα και τον Ζίζιτς έχουμε αγωνιστεί μαζί στο παρελθόν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τους συναντήσω ξανά. Ειδικά με τον Σενγκέλια μας δένει ισχυρή φιλία. Οι οικογένειές μας είναι αρκετά δεμένες και είμαι χαρούμενος που θα αγωνιζόμαστε μαζί».

Συνεχίζοντας, ο Κλάιμπερν εξήγησε ότι πολλές ομάδες της Euroleague φέτος ενισχύθηκαν σημαντικά, ωστόσο από μόνο του αυτό δεν λέει κάτι:

«Πιστεύω ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η χημεία. Πήγα στην Εφές αφού είχε κατακτήσει δύο φορές την Euroleague και είχε υπέροχο ρόστερ με παίκτες όπως ο Μίτσιτς και ο Λάρκιν, όμως δεν περάσαμε στα Playoffs. Επειδή μια ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες, δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει την επιτυχία».

Ολοκληρώνοντας ο Κλάιμπερν επισήμανε ότι πήγε στη Μπολόνια όχι για να γίνει ο σούπερ σταρ της ομάδας, αλλά για να την βοηθήσει να κάνει το «κλικ» που χρειάζεται για να μπει στα playoffs, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «εδώ έχουμε μια καλή ομάδα και από την εμπειρία μου, αν γίνουμε μια οικογένεια, θα πάμε όσο πιο μακριά γίνεται»...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!