Η Παρτίζαν τον περιμένει, όμως ο Ουάσινγκτον οδήγησε τους Χόρνετς στην... ήττα

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Η Παρτίζαν τον περιμένει, όμως ο Ουάσινγκτον οδήγησε τους Χόρνετς στην... ήττα

Ευτυχία Οικονομίδου 10:58 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 07.10.2024

Το trade του Καρλ-Άντονι Τάουνς έφερε τα πάνω κάτω στο NBA, αλλά και στη EuroLeague με την Παρτίζαν να αναμένει καρτερικά την άφιξη του Ντουέιν Ουάσινγκτον στη Σερβία.

Οι Νιου Γιορκ Νικς αποφάσισαν να κάνουν δικό τους τον Καρλ-Άντονι Τάουνς με τη συγκεκριμένη ανταλλαγή να ταράσσει τα... νερά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τα... απόνερα να φτάνουν έως τη EuroLeague.

Συγκεκριμένα, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον πήρε μέρος στο εν λόγω trade, καθώς επέστρεψε για κλάσματα του δευτερολέπτου στο NBA, έγινε ανταλλαγή από τους Νικς στους Σάρλοτ Χόρνετς και ακολούθως θα αφεθεί ελεύθερος, για να ενταχθεί -εν τέλει- ξανά στην Παρτίζαν.

Ο Ουάσινγκτον μάλιστα, αγωνίστηκε για λογαριασμό των Χόρνετς στο φιλικό προετοιμασίας τους απέναντι στην πρώην ομάδα του, τους Νιου Γιορκ Νικς και ήταν καθοριστικός για την ομάδα της Σάρλοτ με την αρνητική έννοια.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όταν η Σάρλοτ έχανε με δύο πόντους (109-111), ο Ουάσινγκτον είχε να εκτελέσει τρεις ελεύθερες βολές για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του στην preseason κι όμως τις έχασε και τις τρεις.

Ο 24χρονος γκαρντ πέρασε οκτώ λεπτά στο γήπεδο και πέτυχε επτά πόντους πριν ενταχθεί τελικά στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς η οποία θα βάλει στα ταμεία της 800.000 δολάρια. Ποσό που ξαφνικά θα εισπράξουν οι Σέρβοι από τα ταμεία των Νιου Γιορκ Νικς, που για να ολοκληρώσουν γραφειοκρατικά την ανταλλαγή από την οποία θα αποχωριστούν τον Τζούλιους Ραντλ και τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο για να αποκτήσουν τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, θα συμπεριλάβουν σε αυτή και τα δικαιώματα του παίκτη της Παρτίζαν.