Η περίπτωση του Κλάιμπερν για τον Ολυμπιακό και η τρομακτικά περιορισμένη αγορά στους γκαρντ

Η περίπτωση του Κλάιμπερν για τον Ολυμπιακό και η τρομακτικά περιορισμένη αγορά στους γκαρντ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:00 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 20.06.2024

Ο Ουίλ Κλάιμπερν κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και η περίπτωση του... ιντριγκάρει. Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει παίκτη στο «3», ωστόσο η εύρεση γκαρντ από το πάνω ράφι δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν παίκτη από το πάνω ράφι, ο οποίος θα κουβαλήσει στο σκορ και θα κάνει το κάτι παραπάνω, όταν η επίθεση κολλήσει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά κοιτάζει στην αγορά για έναν παίκτη στο «1-2», ο οποίος θα μπορούσε να κάνει από εκεί την διαφορά, όμως, όπως είναι λογικό, από τη στιγμή που ο Ουίλ Κλάιμπερν έμεινε ελεύθερος, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού ζητούν την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ.

Πάμε όμως στο παρασύνθημα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Κλάιμπερν; Η απάντηση είναι όχι. Τα τελευταία 24ωρα οι Πειραιώτες δεν έχουν μιλήσει καν με την πλευρά του παίκτη, ενώ, όπως είπαμε, στην παρούσα φάση δεν ψάχνονται για παίκτη στο «3».

Θα μπορούσε όμως να υπάρξει μια φόρμουλα μέσα από την οποία ο Ολυμπιακός θα επιχειρούσε να κάνει δικό του τον Ουίλ Κλάιμπερν και να τον εντάξει στο ήδη υπάρχον ρόστερ;

Η απάντηση είναι πως ναι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί, χάρη στην ικανότητα των παικτών που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μια θέσεις.

Με μια ενδεχόμενη απόκτηση Κλάιμπερν, οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο «2», θέση που άλλωστε μπορούν (αποδεδειγμένα) να καλύψουν άψογα και οι δύο.

Ο Κλάιμπερν επιπλέον, μην ξεχνάμε πως, με ψηλό σχήμα, θα μπορούσε να παίξει και στο «2», ενώ σε χαμηλό, μπορεί με άνεση (όπως έχουμε δει πολλάκις σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντόλου Έφες) να παίξει στο «4».

Ξαναλέμε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως στο άμεσο μέλλον όλα είναι πιθανά, καθώς η αγορά στα γκαρντ είναι τρομακτικά περιορισμένη φέτος.

Ο Κλάιμπερν έχει παίξει 219 φορές στην Ευρωλίγκα (τις 90 εξ αυτών βασικός), στην οποία έχει αγωνιστεί με Νταρουσαφάκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντόλου Έφες, με τον 34χρονο Αμερικανό να μετράει 13.8 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 15.2 βαθμούς στην αξιολόγηση.