«Η Ρεάλ πρέπει να φοβάται»: Το αφιέρωμα των Ισπανών για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Φωτ. IMAGO

«Η Ρεάλ πρέπει να φοβάται»: Το αφιέρωμα των Ισπανών για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Απόστολος Μαυράκης 13:16 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 09.09.2024

Η ισπανική αθλητική ιστοσελίδα «AS» αναφέρθηκε στο «τρελό» μεταγραφικό καλοκαίρι των δύο «αιωνίων», επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος για τις ισπανικές ομάδες προέρχεται από την... Αθήνα και τον Πειραιά.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τάραξαν τα νερά της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι εξελίξεις αυτές, δεν μπόρεσαν να περάσουν απαρατήρητες και από την ισπανική ιστοσελίδα «as.com», η οποία αναφέρθηκε στα καλοκαιρινά «μπαμ» των δύο αιωνίων, αναλύωντας και αποθεώνοντας τις μεταγραφικές κινήσεις τους.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι Ισπανοί αναφέρονται στον περσινό «άθλο» των πράσινων, οι οποίοι από την 17η θέση την σεζόν 2022-2023 και την 12ετή αποχή τους από το Final-Four, προκρίθηκαν σε αυτό και τα πήραν... όλα. Χαρακτηρίζοντας «εκκεντρικό» τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και «πάντοτε» αμφιλεγόμενο τον Εργκίν Αταμάν, οι Ισπανοί μιλούν για το ολικό rebuild του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2023, το οποίο τον έχει φέρει στο σήμερα και τις μόλις 3, αλλά εκκωφαντικές μεταγραφές.

Πρώτη αναφορά γίνεται στο τελευταίο χρονικά απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Τσεντί Οσμάν. Γίνεται μάλιστα λόγος για την 7ετή του καριέρα στο NBA και την πολύ καλή σχέση του με τον πάλαι πότε συμπαίκτη του, Λεμπρόν Τζέιμς. Χαρακτηρίζεται ως ένας αρκετά ευέλικτος παίκτης, ο οποίος ειδικεύεται στα ριμπάουντ, στην πιεστική άμυνα, αλλά και στην ικανότητα που έχει να βγάζει τους ιδανικούς αιφνιδιασμούς. Ακόμη, υπογραμμίζονται και τα επαρκή του ποσοστά από το τρίποντο, τα οποία τον καθιστούν έναν απλώς αξιόπιστο παίκτη πίσω από τα 6,75.

Στην συνέχεια, λόγος γίνεται για τον δεύτερο Τούρκο του «τριφυλλιού», τον Ομέρ Γιουρτσεβέν. Για εκείνον, επισημαίνεται το γεγονός πως θα βοηθήσει πολύ να «ανοίξει» ο Αταμάν το ροτέισον στους ψηλούς και να δώσει πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης στον Ματίας Λεσόρ. Τέλος, η «AS» μιλά και για την πολύ σημαντική προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν με την Μακάμπι και μαζί με τους Σλούκα και Ναν αναμένεται να συντελέσουν μια ονειρική τριάδα στα γκαρντ του Παναθηναϊκού. Εάν βέβαια δεν τους το απαγορεύσει ο «αιώνιος» αντίπαλος.

Ειδική μνεία γίνεται στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού, ξεκινώντας με αναφορά στις προηγούμενες χρονιές των ερυθρολεύκων, οι οποίοι αν και έφτασαν στην... πηγή του Final-Four για 3 σερί σεζόν, δεν κατάφεραν να πιούν από το νερό. Οι προσθήκες των Βεζένκοφ και Φουρνιέ, αρτί αφιχθέντες και οι δύο από το NBA, χαρακτηρίζονται ως μεταγραφές-statements, οι οποίες δηλώνουν την επιμονή του Ολυμπιακού να κατακτήσει τη κορυφή της Ευρώπης 12 χρόνια μετά.

Καταργήθηκαν οι νόμοι του… σύμπαντος: Πως τέσσερα «αστέρια» προσπέρασαν τον μαγικό πλανήτη και προσγειώθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά
EUROLEAGUE

11:00 - 09.09.2024

Καταργήθηκαν οι νόμοι του… σύμπαντος: Πως τέσσερα «αστέρια» προσπέρασαν τον μαγικό πλανήτη και προσγειώθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά

Οι Ουίζαρντς προσέφεραν συμβόλαιο στον Εβάν Φουρνιέ, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε στα χέρια του τη συμφωνία που μεταφέρθηκε από το Σακραμέντο στο Τορόντο, ο Τσέντι Οσμάν πιεζόταν από τους Λέικερς για να υπογράψει και τον Ομέρ Γιουτσεβέν οι Νικς τον... παρακαλούσαν. Τελικά όλοι τους πήραν μεταγραφή για την Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, αλλάζουν τις ισορροπίες στη Γαλακτική Οδό!

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στο όνομα του Λούκα Βιλντόζα, για τον οποίον μάλιστα αναφέρουν πως οι Πειραιώτες τον... έκλεψαν από τον Παναθηναϊκό. Πιστεύουν πως ο ίδιος θα καταφέρει -εν αντιθέσει με την χρονιά του στον Παναθηναϊκό- να ενσωματωθεί και να ταιριάξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, βοηθώντας τον «ασυνεπή» Νάιτζελ-Ουίλιαμς Γκος. Μετά τον Βιλντόζα φυσικά γίνεται λόγος και για την επιστροφή του Ντόρσει, ο οποίος αν και δοκίμασε την τύχη του στο NBA δεν άργησε να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη.

Τέλος, η περίπτωση του Κίναν Έβανς θεωρείται ένα μεγάλο στοίχημα για τους ερυθρόλευκους, εφόσον θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του πιθανότατα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά, εάν ο ίδιος καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, τότε η ποιότητα της ομάδα θα «εκτοξευθεί» στα ύψη.

Οι φετινές προσθήκες των δύο αιωνίων λοιπόν φαίνεται να τρομάζουν ακόμα και τους Ισπανούς. Αν και διαθέτουν ομάδες που πρωταγωνιστούν σταθερά στην Euroleague, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, βλέπουν ήδη από τις τελευταίες τους αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την δυναμική που έχουν αναπτύξει οι δυο ελληνικές ομάδες.

Εφόσον δηλαδή την περασμένη χρονιά ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Ρεάλ στον τελικό και ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας στα playoffs, τι θα πρέπει να περιμένουν με τις δυο αυτές ομάδες να είναι ακόμη πιο ενισχυμένες και πιο ορεξάτες από ποτέ; Οι απαντήσεις θα δοθούν σε λιγότερο από ένα μήνα, όπου και ξεκινάει η πολυαναμενόμενη regular season.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!