O Νίκος Γκίκας στο Sportal: «Το πήρα προσωπικά με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος έδειξε χαρακτήρα»

O Νίκος Γκίκας στο Sportal: «Το πήρα προσωπικά με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος έδειξε χαρακτήρα»

Χρήστος Τσάλτας 11:56 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανιωνίου τη φετινή σεζόν, ο Νίκος Γκίκας, μιλάει στο Sportal για την επίτευξη του στόχου της ανόδου και στέλνει μήνυμα για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή ο στόχος του Πανιωνίου ήταν ένας, να επιστρέψει στην Stoiximan Basket League. H ομάδα της Νέας Σμύρνης έχτισε ένα ρόστερ με παίκτες υψηλού επιπέδου που ξέρουν την κατηγορία, αλλά και μπορούν να κάνουν τη διαφορά την κρίσιμη ώρα.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Νίκος Γκίκας. Ο διεθνής γκαρντ αποκτήθηκε γισ να ηγηθεί στην περιφέρεια και αυτό το έκανε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, τον.... τελικό ανόδου κόντρα στον Ηρακλή στο κλειστό των Λιοσίων.

Την ώρα που η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ εκείνος έκανε step up και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στοκ θρίαμβο. Κάτι που γέμισε άπαντες με χαρά στο στρατόπεδο της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal. Παράλληλα επεσήμανε την συμβολή του Φάνη Χριστοδούλου, αλλά και την στήριξη του κόσμου καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Με ηγέτη Γκίκα ο Πανιώνιος πήρε τη ματσάρα και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια»!
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

18:25 - 19.05.2024

Με ηγέτη Γκίκα ο Πανιώνιος πήρε τη ματσάρα και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια»!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση του αθλήματος, ο Πανιώνιος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκίκα και x-factor τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς κατάφερε να λυγίσει τον Ηρακλή (75-70) και να επιστρέψει στην Stoiximan Basket League μετά από 4 χρόνια.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Μίλωνα κυμάνθηκε σε ρηχά νερά και για το λόγο αυτό είχε ένα παραπάνω κίνητρο να βγει μπροστά. «Το έδειξα ότι το πήρα προσωπικά. Συνήθως δεν παίζω έτσι, πρώτα πασάρω και μετά σκοράρω», παραδέχτηκε, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «στη συγκεκριμένη κατάσταση επειδή δεν ξεκινήσαμε καλά θεώρησα πως έπρεπε να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες. Δικαιώθηκα ευτυχώς και καταφέραμε και κερδίσαμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω για το παιχνίδι της Παρασκευής, δεν είναι δουλειά μου όμως. Θεωρώ ότι με άλλες καταστάσεις ή αν δεν είχαν αλλάξει κάποια πράγματα θα είχαμε βγει πρωταθλητές. Ήταν το ψυχολογικό κομμάτι που μας βάρυνε. Όμως τα καταφέραμε και όλα καλά».

Ο Πανιώνιος χτίστηκε με στόχο την άνοδο και παίκτες όπως ο Γκίκας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εμπειρία άλλωστε έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην Πλατεία το γνώριζαν καλά. «Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα, όπως εγώ, ο Βουγιούκας και ο Κακλαμανάκης που έχουν μάθει να παίζουν στην Α1 με το πρέπει. Για μένα δεν είναι κάτι καινούργιο, έχω πει ότι πρέπει να κερδίζω κάθε παιχνίδι αλλά και τα πιο πολλά παιδιά είναι πρωταγωνιστές στην Α2. Ήξεραν να παίζουν με πίεση. Παρ όλα αυτά συνέβησαν πολλά πράγματα στη διάρκεια της σεζόν με πολλές δυσκολίες. Πέρα από τραυματισμός έγιναν απίστευτα πράγματα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και μαθαίναμε στην πορεία να διαχειριζόμαστε τα εσωτερικά προβλήματα που προέκυπταν».

Μια παρουσία που δεσπόζει όμως εντός των τειχών είναι αυτή του Φάνη Χριστοδούλου. Το «τοτέμ» της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη βρισκόταν στην άκρη του πάγκου και έδινε αίγλη από το ένδοξο παρελθόν της ομάδας.

«Η παρουσία του Φάνη εννοείται πως έδινε παραπάνω ώθηση. Είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Πανιώνιο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον αγαπάει και να μην τον θεωρεί ίνδαλμα για τον μπασκετικό Πανιώνιο. Σίγουρα η παρουσία του μας βοήθησε. Μας έδωσε πολλές φορές ψυχολογία και οδηγίες και είμαστε τυχεροί που η διοίκηση τον είχε κοντά στην ομάδα», εξήγησε ο Έλληνας γκαρντ, πριν σταθεί στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Αυτή θα είναι στην Stoiximan Basket League ξανά, ωστόσο ουδείς σκέφτεται, για την ώρα, το μετά. «Αυτή τη στιγμή δεν θέτουμε κανέναν στόχο, είναι μια νέα πραγματικότητα. Περιμένουμε να μάθουμε το γήπεδο που θα παίζουμε. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως η ομάδα έχει πλάνο και οι πρόεδροι είναι άνθρωπο που αγαπάνε την ομάδα».

Για το τελος, ο έμπειρος άσος εατειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο μας έδωσε μεγάλη ώθηση που χρειαζόμαστε και μας βοήθησε όλη τη χρονιά πάρα τις αντιξοότητες που είχαμε».