Ιβάνοβιτς: «Η τελευταία επίθεση ήταν για τον Μονέκε, αλλά ο ΜακΙντάιρ πήρε μια πολύ καλή προσπάθεια»

Ντούσκο Ιβάνοβιτς

i

© Intime

Ιβάνοβιτς: «Η τελευταία επίθεση ήταν για τον Μονέκε, αλλά ο ΜακΙντάιρ πήρε μια πολύ καλή προσπάθεια»

Sportal newsroom 22:08 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 14.08.2024

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στάθηκε στη σημασία της νίκης της Μπασκόνια απέναντι στον Ολυμπιακό και περιέγραψε την τελευταία φάση του αγώνα, τονίζοντας πως αρχικά το πλάνο ήταν να εκτελέσει ο Τσίμα Μονέκε.

Η Μπασκόνια έφυγε με μεγάλη νίκη από το ΣΕΦ, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 75-74, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χάρη σε καλάθι του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ 7 δέκατα πριν από το τέλος. Μια φάση η οποία αρχικά δεν ήταν σχεδιασμένη για αυτή τη φάση.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς υπογράμμισε πως αρχικά η μπάλα ήταν να πάει στον Τσίμα Μονέκε, για να πάρει αυτός το σουτ, όμως εξήρε την προσπάθεια του Αμερικανού γκαρντ, που ευστόχησε σε μεγάλο σουτ, υπό πίεση.

Ο προπονητής των Βάσκων είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στην αρχή σεβαστήκαμε πολύ τον Ολυμπιακό αλλά μόλις πήρε το προβάδισμα αρχίσαμε να παίζουμε καλά.

Παίξαμε άμυνα, βελτιώσαμε την άμυνα μας. Μετά πήρε τρελό ρυθμό ο αγώνας, αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό αλλά μείναμε στο ματς. Στο τέλος ήμασταν τυχεροί με το τελευταίο σουτ του ΜακΙντάιρ και ελπίζω αυτό να του δώσει ψυχολογία για να παίξει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

Για το αν αυτή την εντολή είχε δώσει για την τελευταία επίθεση είπε: «Θέλαμε να πάρει τη μπάλα ο Μόνεκε αλλά τον έπαιξαν καλή άμυνα και έτσι κράτησε τη μπάλα ο ΜακΚιντάιρ, πήρε μια πολύ καλή προσπάθεια και έβαλε ένα μεγάλο σουτ».