Αποχωρεί και ο Μπραζντέικις, μειώνονται οι ξένοι στον Ολυμπιακό

Ίγκνας Μπραζντέικις

Αποχωρεί και ο Μπραζντέικις, μειώνονται οι ξένοι στον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 09:34 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 04.07.2024

Ολυμπιακός και Μπραζντέικις αναμένεται να βαδίσουν χωριστούς δρόμους. Ζητείται η φόρμουλα που θα φέρει τον παίκτη εκτός ομάδας και θα μειώσει τους ξένους των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τη φόρμουλα προκειμένου να λύσει το συμβόλαιο του Μπραζντέικις και να αδειάσει μια - από τις πολλές- θέσεις ξένων στην ομάδα.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι κινήσεις για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, γίνονται μεθοδικά και στοχευμένα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στόχο να επανέλθουν στην κορυφή της Ελλάδας, μετά τη φετινή απώλεια του πρωταθλήματος και να βρεθούν σε ένα ακόμα Final Four (το τέταρτο συνεχόμενο).

Η μεταγραφική ενίσχυση ξεκίνησε με τον Βτόρσεϊ και συνεχίστηκε με τον Λούκα Βιλντόζα. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στην περιφέρειά του, κάτι που έδειχνε ότι είχε αναγκη και πλέον οι κινήσεις που απομένουν να γίνουν είναι αυτή του Σάσα Βεζένκοφ και ίσως μια μεταγραφή παίκτη που θα μπορεί να αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3».

Υπάρχουν όμως και αυτοί που περισσεύουν στο ρόστερ, με πρώτο και καλύτερο τον Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τη Ζάλγκιρις. Μάλιστα, οι Πειραιώτες είχαν προσφέρει κι ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα του για το buy out.

Έναν χρόνο μετά ο παίκτης δείχνει να μην κολλάει με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και πλέον αναζητείται η λύση προκειμένου να αδειάσει μια θέση στο ρόστερ.

Είτε να φέρει ο ίδιος πρόταση από κάποια ομάδα, είτε να δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό σε έναν σύλλογο που θα έχει βλέψεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αφού ο Μπραζντέικις μπορεί με τον Ολυμπιακό να μην έχει δέσει, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί έναν σπουδαίο παίκτη, που μπορεί να βοηθήσει κάθε σύλλογο.

Όπως και να έχει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα χωρίσουν και ο Ολυμπιακός θα μειώσει τους ξένους του, μειώνοντας παράλληλα και τους πονοκεφάλους του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ρόστερ και ειδικά τις θέσεις των ξένων...