Στον τελικό του Intercontinental Cup η ομάδα της G-League του NBA, θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Μάλαγα (vid)
i

© Fiba

Στον τελικό του Intercontinental Cup η ομάδα της G-League του NBA, θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Μάλαγα (vid)

Sportal newsroom 12:28 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 14.09.2024

H επίλεκτη ομάδα της G-League του NBA, επικράτησε οριακά (76-74) των Ταζμάνια ΤζακΤζάμπερς στην Σιγκαπούρη και με αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε στον τελικό του Intercontinental Cup. Εκεί, το μεσημέρι της Κυριακής (15/9, 14:00) θα αναμετρηθεί με την ισπανική Μάλαγα.

Το Intercontinental Cup είναι η συνεχώς αναβαθμιζόμενη διοργάνωση της FIBA, που κατά κάποιον τρόπο καθορίζει την συνάντηση πρωταγωνιστικών ομάδων από διάφορα πρωταθλήματα του πλανήτη. Με τη λογική να εμπλέξει όλες τις ηπείρους της Γης σε μία αθλητική συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Φέτος, οι εξελίξεις αυτού του τουρνούα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, εκεί όπου η ομάδα επιλέκτων από την θυγατρική λίγκα του NBA, που τιτλοφορείται ως G-League United Team, νίκησε με 76-74 τους Ταζμάνια ΤζακΤζάμπερς από την Ωκεανία στο κρίσιμο ματς του ενός εκ των δύο ομίλων και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί που θα αναμετρηθεί με τη Μάλαγα.

Ο ισπανικός σύλλογος είχε ήδη πάρει το «εισιτήριο» ως ο πρωτοπόρος του δικού του ομίλου και το μεσημέρι της Κυριακής (15/9, 14:00) θα αναμετρηθεί με τους Βορειοαμερικάνους σε έναν αγώνα που θα κρίνει την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο Intercontinental Cup, που την πρώτη φορά που διοργανώθηκε το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 1965, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει μία πιο... λαμπερή μορφή και από το 2013 όταν και το κατέκτησε ο Ολυμπιακός γίνεται κάθε χρόνο. Το 2019 νικήτρια ήταν η ΑΕΚ, ενώ πέρσι στην κορυφή βρέθηκε η Τενερίφη, που είχε επαναλάβει την διάκρισή της το 2020 και το 2017.

Φέτος πέραν της G-League United Team, της Μάλαγα και των Ταζμάνια ΤζακΤζάμπερς, στο τουρνουά παίρνουν μέρος οι Αλ Ριάντ από τον Λίβανο, η Πέτρο Ντε Λουάντα από την Αγκόλα και η Κουιμσά από την Αργεντινή.

Tags: