Άντεξαν οι Σέλτικς την πίεση των Πέισερς στην Ιντιάνα (vids)

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Boston Globe / Getty Images / Ideal Images

Άντεξαν οι Σέλτικς την πίεση των Πέισερς στην Ιντιάνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:16 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Με την νίκη ξέφυγαν οι Μπόστον Σέλτικς από την Ιντιάνα, καθώς επικράτησαν στο έξτα πεντάλεπτο των Πέισερς με 142-133 - Το Ορλάντο με καλάθι του Ουέντελ Κάρτερ Τζ. στην εκπνοή επικράτησε (108-106) του Ντιτρόιτ.

Τζέισον Τέιτουμ είχε 31 πόντους, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τελευταίων, αυτών δηλαδή που έδωσαν τη νίκη στους Σέλτικς με 142-138 απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς. 

Η Βοστώνη… επιβίωσε στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Τέιτουμ (ο οποίος την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε ήταν MVP του All-Star Game), να είναι ψύχραιμος, παρά το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχε την αρμόζουσα για το επίπεδό του σταθερότητα. Ήταν γενικά αρκετά άστοχος (9/25 σουτ), αλλά πέραν από την παραγωγή πόντων, είχε 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 30 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Μάλκολμ Μπόγκντον, ήρθε από τον πάγκο μαζί με τον Ντέρικ Ουάιτ για να κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος είχε 24 πόντους (5 ριμπάουντ και 7 ασίστ) και ο δεύτερος σταμάτησε στους 17. 

Για τους Ιντιάνα Πέισερς, ο Μάιλς Τέρνερ έκανε απίστευτο παιχνίδι με 40 πόντους, που προέκυψαν από 8/10 τρίποντα και 5/5 δίποντα. Ο 27χρονος σέντερ έχει αναβαθμίσει φέτος την επιθετική του προσέγγιση, αλλά αυτή τη φορά η παρουσία του δεν ήταν αρκετή απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα. Παρά το γεγονός ότι και ο Ταϊρίς Χάλιμπαρτον ήταν αποδωτικός (22 πόντοι, 14 ασίστ) οι Κέλτες δεν είναι από αυτούς που νικούνται εύκολα.

Oρλάντο - Ντιτρότ: 108-106

Ο Ουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στην τελευταία φάση. Το Ορλάντο είχε στη διάθεση του 4 δευτερόλεπτα για να βρει τρόπο να πάρει τη νίκη. Ο Πάολο Μπαντσέρο πήρε την προσπάθεια, αλλά όταν ο Ουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ κατάλαβε πως ο rookie συμπαίκτης του αστοχούσε, εμφανίστηκε ξαφνικά, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με follow κάρφωμα στην εκπνοή έκανε το 108-106

Με αυτόν τον τρόπο το Ορλάντ νίκησε σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν διεκδικούν κάποιον συγκεκριμένο στόχο φέτος, απλώς αγωνίζονται για την χαρά του παιχνιδιου.

Ο Κάρτερ Τζούνιορ τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Φραντζ Βάγκνερ είχε 21 πόντους για τους Μάτζικ. Από την άλλη πλευρά,. ο Τζέιντεν Αϊβι ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους.