Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαθε την... πλάκα του με το νέο γήπεδο των Κλίπερς που κόστισε 2 δισεκατομμύρια! (pics, vids)
i

Intuit Dome / © IMAGO

Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαθε την... πλάκα του με το νέο γήπεδο των Κλίπερς που κόστισε 2 δισεκατομμύρια! (pics, vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 16.10.2024

Οι Κλίπερς έπαιξαν για πρώτη φορά στο νεόδμητο Intuit Dome του Λος Άντζελες, που είναι το πιο υπερσύγχρονο γήπεδο του NBA. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, το κόστος του φθάνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και ο σούπερ σταρ της ομάδας, Τζέιμς Χάρντεν, έμεινε με το στόμα... ανοικτό απολαμβάνοντας μαζί με τον κόσμο την πρώτη αγωνιστική εμπειρία εντός του.

Όταν το Intuit Dome άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό, ο πρώτος σούπερ σταρ που εμφανίστηκε εντός του ήταν ο Μπρούνο Μαρς! Και κάτω από το stage που τραγουδούσε και λικνιζόταν απολάμβαναν το θέμα οι χιλιάδες θαυμαστές του. Πλέον, το νέο γήπεδο που βρίσκεται στο Λος Άντζελες και κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί, εστιάζει στους Κλίπερς, που λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η κανονική διάρκεια της σεζόν του NBA, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στις νέες πρωτοποριακές εγκαταστάσεις.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ είχε προϊδεάσει για το τι πρόκειται να δει το κοινό, αλλά άλλο να το λες, άλλα να το παρουσιάζεις και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Οι φίλαθλοι προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά οι τρισδιάστατες οθόνες, ο κρυστάλλινος ήχος και το απίστευτο show τους πήρε τα... μυαλά.

Μέχρι και ο Τζέιμς Χάρντεν δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Αφού πρώτα όμως, ηγήθηκε μαζί με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ (τέως του ΠΑΟΚ) στο παρκέ και οι Καλιφορνέζοι επικράτησαν των περσινών φιναλίστ των τελικών, ακολούθως εκφράστηκε για τα όσα είδε να συμβαίνουν εντός του Intuit Dome.

«Το γήπεδο... έτριξε! Ο κόσμος έδειχνε να το απολαμβάνει! Και ήταν απλώς ένα παιχνίδι της Preseason. Είναι σούπερ διασκεδαστικό το να παίζει εκεί», είπε ο 35χρονος σούπερ σταρ και σημείωσε πως «το να βλέπεις όλο αυτό το show από τις πανοραμικές οθόνες του γηπέδου, τα φώτα και τους οπαδούς να είναι ενθουσιασμένοι, δημιουργεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα».

Θα χρειαστεί βέβαια όπως πρόσθεσε «να το συνηθίσουμε λίγο, για να είμαστε πιο... άνετοι. Όπως και να έχει όμως, είμαι απλά ενθουσιασμένος με την όλη ατμόσφαιρα σε αυτό το κτίριο. Νομίζω ότι και η πόλη του Λος Άντζελες είναι ενθουσιασμένη μαζί μου».

Το κόστος και η χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

Η νέα αρένα των Καλιφορνέζων, βρίσκεται στο Ίνγκλγουντ του Λος Άντζελες, σε μία... κακόφημη (σε γενικές γραμμές) γειτονιά, αλλά φημισμένη από την εποχή που οι Λέικερς έπαιζαν εκεί, στο θρυλικό Forum, το γήπεδο που παρουσίασαν το Show Time της δεκαετία του '80 και συγκεκριμένα από το 1979 έως το 1991. Διάστημα που οι Λιμνάνθρωποι κατέκτησαν πέντε από τα συνολικά 17 πρωταθλήματα της ιστορίας τους, πριν μεταφερθούν στο Staples Center που τα τελευταία χρόνια έχει μετονομαστεί σε Crypto Arena.

Πλέον, οι Κλίπερς θα είναι τα... αφεντικά του Ίνγκλγουντ και όσοι φίλαθλοι επισκεφτούν το Intuit Dome θα έχουν απίστευτα πολλές επιλογές, ειδικά όταν τους έρθει να κάνουν την φυσική τους ανάγκη.

Ο Στιβ Μπάλμερ, ιδιοκτήτης της ομάδας και δισεκατομμυριούχος από τις επιχειρήσεις του στο χώρο της τεχνολογίας, είναι για πολλά πράγματα περήφανος, μα περισσότερο απ' όλα για το παγκόσμιο ρεκόρ ουρητηρίων. Όπως, από τον καιρό που η αρένα ήταν στα θεμέλια, είχε ενημερώσει «στο γήπεδο θα χωρούν 17.500 φίλαθλοι και θα υπάρχουν πάνω από χίλιες τουαλέτες. Τρεις φορές περισσότερες από τα γήπεδα των υπόλοιπων ομάδων στο ΝΒΑ!».

© imago

Πάντως, το σημείο που εντυπωσιάζει περισσότερο στις εγκαταστάσεις (αντικειμενικά) βρίσκεται εντός της κεντρικής σάλας και το θέαμα που προκύπτει από τις 360 μοιρών οθόνες (Halo Board) που υπάρχουν στον... ουρανό, είναι πράγματι υπερεαλιστικό.

Ο Μπάλμερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ο... κολλητός του Μπιλ Γκέιτζ και δούλεψε στην Microsoft με τρομερές επιτυχίες από το 1980 έως το 2008, εκτόξευσε τη φήμη και τις καταθέσεις του από τη δεκαετία του '90 κιόλας, ενώ πλέον ως το αφεντικό του Ballmer Group και των Κλίπερς συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα τεχνολογικά δρόμενα. Και το Intiut Dome έγινε ένα μεγάλο project και για τον βασικό επιχειρησιακό του τομέα.

Το κόστος της κατασκευής έφθασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια (!) και πέραν των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αμέτρητων ουρητηρίων (φυσικά), το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, επενδύθηκε στις τεχνολογικές προσθήκες, που εκτός του ότι δημιουργούν το mega show, ταυτόχρονα είναι μηδενικής παραγωγής άνθρακα. Επίσης, υπάρχουν πολλαπλές εγκαταστάσεις, το προπονητικό γήπεδο των Κλίπερς, παιδικές χαρές, έργα τέχνης σκορπισμένα στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και εκθεσιακά κέντρα. Εν τω μεταξύ εκεί επέλεξε το NBA να διεξαχθεί και το Αll Star Weekend του 2026.

Ο Μπάλμερ πάντως, δεν χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ούτε καν πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής. Περισσότερο συμμετοχή είχε, αφού πολλά ιδιωτικά κεφάλαια έπεσαν στο τραπέζι, ενώ η πόλη του Λος Άντζελες (δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες) ανέλαβαν αρκετά από τα... βάρη.

Άλλωστε, το Intuit Dome θα είναι ένα από τα κεντρικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την δράση των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Παρίσι, ως η «Πόλη του φωτός» έχει δώσει ήδη τη... δάδα της στην «Πόλη των Αγγέλων», που το καλοκαίρι 2028 θα διοργανώσει την μεγάλη παγκόσμια αθλητική συνάντηση και εντός του νεόδμητου γηπέδου θα πραγματοποιηθεί το Ολυμπιακό Τουρνούα Μπάσκετ και των Ανδρών και των Γυναικών. Εκεί όπου η Team USA θα επιδιώξει να επαναλάβει την διπλή επιτυχία του Paris 2024.