Τι είναι το «Wall» που εμφανίζεται εντός του Intuit Dome: Ο Ντουράντ εξαιτίας του αστόχησε σε δύο βολές, αλλά οι Κλίπερς δεν το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο! (vids)
i

Στιβ Μπάλμερ / © IMAGO

Τι είναι το «Wall» που εμφανίζεται εντός του Intuit Dome: Ο Ντουράντ εξαιτίας του αστόχησε σε δύο βολές, αλλά οι Κλίπερς δεν το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:08 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 24.10.2024

Πίσω από το καλάθι που επιτίθονται οι φιλοξενούμενοι στην νέα εκθαμβωτική έδρα των Κλίπερς δημιουργείται ένα... τείχος από τους φιλάθλους, που ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Καλιφορνέζων τους έδειξε τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Κέβιν Ντουράντ δεν μπόρεσε να το αγνοήσει, δυσκολεύτηκε, αστόχησε σε διαδοχικές βολές που συνήθως τις βάζει για... πλάκα, αλλά οι Σανς άλωσαν το Intuit Dome στο πρώτο επίσημο ματς που έγινε εντός του.

Το πιο γνωστό «The Wall» είναι αυτό των Pink Floyd, αλλά ο Στιβ Μπάλμερ σκοπεύει το... δικό του τείχος, που δημιουργείται από τους φιλάθλους εντός της νέας αρένας των Κλίπερς, να «χτίσει» ευνοϊκές καταστάσεις για την ομάδα του. Το πρώτο δείγμα ήταν εντυπωσιακό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα έκοψε απότομα τη χαρά και τον ενθουσιασμό του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των Καλιφορνέζων.

Το νεόδμητο και υπερσύγχρονο Intuit Dome, που κόστισε 2 δισεκατομμύρια και ο πάμπλουτος Μπάλμερ καμαρώνει για την ανέγερσή του εδώ και μήνες, άνοιξε επίσημα τις πύλες του σε αγώνα της κανονικής διάρκειας της σεζόν του NBA.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/10), η ομάδα του Λος Άντζελες φιλοξένησε τους Φοίνιξ Σανς και οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες ήρθαν από τις εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου, το Halo Board των 360 μοιρών που δεσπόζει στην οροφή, αλλά και από μία νέα συνήθεια των φιλάθλων.

Στο ένα τέταρτο της κερκίδας, πάνω από την βασική γραμμή και πίσω από το καλάθι που επιτίθεται ο αντίπαλος, οι οπαδοί των Κλίπερς ξεσαλώνουν. Δημιουργούν το λεγόμενο «The Wall of Sound» ή απλώς «The Wall» -για λόγους συντομίας. Πρόκειται για την πιο ενεργητική στιγμή του κοινού στο παιχνίδι, όπου όλοι όσοι βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο σηκώνονται όρθιοι με σκοπό να παρενοχλήσουν οπτικά την προσπάθεια των αντιπάλων για σουτ. Ειδικά όταν εκείνοι εκτελούν ελεύθερες βολές.

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)
NBA

08:19 - 14.08.2024

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)

Στις 15 Αυγούστου το νεόδμητο και ασύγκριτο Intuit Dome, που κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ανοίξει τις πύλες του και οι Λος Άντζελες Κλίπερς καμαρώνουν ήδη για το νέο τους γήπεδο, που παρεμπιπτόντως, θα φιλοξενήσει το All-Star Weekend του 2026, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 εκεί η Team USA σκοπεύει να πάρει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Στην πρώτη performance του «Wall» κεντρικό πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπάλμερ, ο οποίος έκανε το προσωπικό του Show (όπως συνηθίζει εδώ και δεκαετίες από την εποχή που ήταν ο CEO της Microsoft) και ήταν αυτός που έδωσε το... σύνθημα. Βέβαια, αργότερα μεταφέρθηκε στην θέση του στα court seats, αφήνοντας τους φιλάθλους να κάνουν την... δουλειά που ο ίδιος όρισε!

Και φαινόταν όλα να λειτουργούν άρτια και όπως είχε υπολογίσει ο Μπάλμερ. Οι Κλίπερς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ το «The Wall» ήταν υπεύθυνο για αρκετές άστοχες προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ο Κέβιν Ντουράντ έφθασε σε σημείο να αστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές συνεχόμενα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Κάτι που μάλλον δεν έχει συμβεί και πολλές φορές στην καριέρα του.

Βέβαια λίγο αργότερα προσαρμόστηκε στα δεδομένα. Ο KD με δικό του σουτ ισοφάρισε το ματς στο τέλος της κανονικής διάρκειας, το οδήγησε στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου οι Σανς κατάφεραν τελικά να κάνουν το «διπλό» με 116-113.

Παρόλα αυτά ο Ντουράντ, αλλά και ο Ντέβιν Μπούκερ παραδέχθηκαν πως το The Wall «λειτουργεί», όπως είπε ο δεύτερος, καθώς «μάλλον δεν ήταν τυχαίο που κι εγώ έχασα βολή κι ο Κέβιν αστόχησε σε δύο συνεχόμενες».

Πάντως, ο Ντουράντ, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του επικράτησε δεν είχε κανένα παράπονο. Ίσα ίσα που είπε πως το Intuit Dome «είναι απίστευτο. Ο Μπάλμερ έκανε τρομερή δουλειά για την ομάδα του, οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες», ενώ το Wall «το λάτρεψα επίσης. Είναι... τρελή η αίσθηση μέσα στο γήπεδο».