Το γύρισε με ροπαλιά... ανόδου ο Ηρακλής

Το γύρισε με ροπαλιά... ανόδου ο Ηρακλής

Χρήστος Τσάλτας 19:01 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:55 - 29.05.2024

Μεγάλο ντέρμπι στα Λιόσια, με τον Ηρακλή να προηγείται ακόμα και με 14 πόντους διαφορά, τον Ερμή Σχηματαρίου να κάνει σπουδαίο come back με μεγάλη εμφάνιση του Δημήτρη Γερομιχαλού, όμως η άμυνα του Γηραιού και τα μεγάλα σουτ από Μαστρογιαννόπουλο και Κάρι έφεραν την ανατροπή και τη νίκη στους Θεσσαλονικείς (80-73).

Στο κλειστό των Λιοσίων στον ημιτελικό του Final 4 για την άνοδο στην Stoiximan Basket League ο κόσμος του Ηρακλή κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας, καθώς πάνω από 1.000 φίλοι της ομάδας του Διονύση Αγγέλου πήραν θέση στο κλειστό, δημιουργώντας ατρμόσφαιρα... Ιβανώφειου.

Ο Ερμής Σχηματαρίου όμως δεν καταλάβαιναν από ατμόσφαιρα και το έδειξαν, με τους Ουγκοτσούκου και Γερομιχαλό να «κουβαλάνε» την ομάδα στις πλάτες τους από νωρίς, δείχνοντας ικανοί να κερδίσουν σχεδόμοι... μόνη τον Γηραιό.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ερμή να πάρει τα ηνία από νωρίς και να χτίσει μια μικρή διαφορά. Την οποία όμως δεν κράτησε για πολύ. Οι παίκτες του Αγγέλου έκλεισαν ιδανικά την πρώτη περίοδο, χάρη στην άμυνά τους, αλλά και τον Σινσίερ Κάρι σημείο αναφοράς (25-19).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στη συνέχεια, όταν Μαλέσεβιτς και Παπαρέγκας μπήκαν στην εξίσωση, ανεβάζοντας τη διαφορά (38-24, 15'). Μαργέλης και Μπολάτογλου προσπάθησαν να ακολουθήσουν τους Ουγκοτσούκου και Γερομιχαλό, αλλο Ηρακλής διατηρούσε το προβάδισμα, με τον Μαστρογιαννόπουλο (43-30, 17'). Ο ΜακΚίσικ με προσωπικές ενέργειες κατάφερε να μειώσει για το Σχηματάρι στο τέλος του ημιχρόνου σε 43-38.

Η άμυνα με προσαρμογές του Ερμή δηνιούργησε προβλήματα στον Ηρακλή και χάρη στα τρίποντα του Γερομιχαλού το Σχηματάρι προσπέρασε ξανά στο δεύτερο μέρος (45-50, 25'). Ο Ηρακλής μείωσε με Μαλέσεβιτς και Κάρι να φωνάζουν παρών (50-52, 26'). Ο Ερμής κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο, παρά την πίεση των παικτών του Αγγέλου, με τους Γερομιχαλό και Μπολάτογλου να γράφουν το 54-58.

Ο Γερομιχαλός πήρε... τ' όπλο του και με προσωπικές ενέργειες έστειλε τον Ερμή για πρώτη φορά στο +10 (54-64, 31'), με τον Ηρακλή να δείχνει μπλοκαρισμένος. Εκείνο το σημείο όμως αφύπνισε τους παίκτες του Αγγέλου, που ανέβασαν την ένταση, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Μαλέσεβιτς έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση και το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι (65-66, 35').

Η απάντηση από την ομάδα του Σχηματαρίου όμως ήρθε με μπροστάρη -ποιον άλλο;- τον Δημήτρη Γερομιχαλό που έδωσε ξανά αέρα στην ομάδα του, με τη βοήθεια του ΜακΚίσικ (68-73, 37'). Η αντίδραση ήρθε από τον Ηρακλή και με τον Παπαρέγκα να βάζει μεγάλο σουτ και τον Κάρι να δίνει λύση το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (73-73, 38'). Ο Μαστρογιαννόπουλος με μεγάλο τρίποντο έφερε τον Ηρακλή μπροστά, με την άμυνα των παικτών του Αγγέλου να οδηγεί σε κλέψιμο και γκολ-φάουλ του Κάρι που έδωσε διαστάσεις στον Γηραιό (79-73, 39'). Ο Ηρακλής κράτησε τα ηνία ως το τέλος και πήρε σπουδαία νίκη και πρόκριση στον... τελικό ανόδου.

Με τη νίκη αυτή ο Γηραιός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον... τελικό ανόδου της Κυριακής (19/05), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Πανιώνιος-Μίλωνας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20:00.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-38, 54-58, 80-73.