Σταμάτης: «Ήταν η καλύτερη περίπτωση για εμένα ο Ηρακλής, έχουμε όλα τα φόντα να επιστρέψουμε στην Basket League»

Σταμάτης: «Ήταν η καλύτερη περίπτωση για εμένα ο Ηρακλής, έχουμε όλα τα φόντα να επιστρέψουμε στην Basket League»

Sportal newsroom 22:44 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 05.08.2024

O Δημήτρης Σταμάτης μιλάει για την επιστροφή του στον Ηρακλή έπειτα από τρία χρόνια

Στον Ηρακλή επέστρεψε μετά από τρία χρόνια ο Δημήτρης Σταμάτης και αναφέρθηκε στην προοπτική επανόδου του «γηραιού» στην Stoiximan Basket League.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio δείχνοντας μεγάλη ικανοποίηση για την επιστροφή του στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Σταμάτης, είπε:

Για την επιστροφή του στον Ηρακλή: «Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια. Ήταν εύκολη η απόφασή μου, γιατί επιστρέφω σε ένα περιβάλλον που έχω ξαναβρεθεί πριν από 3 χρόνια, σε μια πόλη που έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια μου. Σε συνδυασμό με αυτά που άκουσα απ’ τους ανθρώπους της ομάδας και με τους στόχους που έχει αυτή, ήταν η καλύτερη περίπτωση για ‘μένα».

Για τον στόχο της ανόδου του Ηρακλή: «Φυσικά και με εξιτάρει αυτός ο στόχος. Όταν βρίσκεσαι στον Ηρακλή και εκείνος είναι στην Elite League, στόχος της ομάδας είναι να ανέβει. Η περσινή ομάδα έκανε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, έφτασε ένα βήμα πριν την άνοδο, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, αλλά δεν τα κατάφερε. Φέτος είναι η ώρα να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει.

Επειδή βλέπω πολύ μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, με κάνουν πολύ αισιόδοξο. Φτιάχνεται το γήπεδο, βλέπω μια οργάνωση που δεν υπήρχε στην προηγούμενη θητεία μου και η διοίκηση κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της ώστε οι παίκτες να έχουν ό,τι χρειάζονται και να είναι 100% συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ και στην επίτευξη του στόχου».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι επιπλέον η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, με πολύ καλούς Έλληνες, συν την προσθήκη των δύο ξένων. Ειδικότερα στην Ελλάδα, την ομάδα την κρατούν οι Έλληνες. Είμαι χαρούμενος που έχει στηριχτεί και “χτιστεί” πάνω σε Έλληνες η ομάδα και σίγουρα μαζί με τους δύο πολύ καλούς Σέρβους που έχει η ομάδα θα είμαστε εντάξει».

Για τον προπονητή της ομάδας, Πέταρ Άλεκσιτς: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τον κόουτς, αλλά έχω μιλήσει μέσω του βοηθού του, του Νίκου Καμπούρη, που μιλάει εκ μέρους τού κόουτς. Έχει πάρα πολύ όρεξη για δουλειά, είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι προπονητής που κάνει καλή και δυνατή προπόνηση, οπότε έχει όλα τα στοιχεία ώστε η ομάδα να δουλέψει σωστά και να κάνει αυτό που πρέπει. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το πόσο τον έχουν βοηθήσει τα δύο χρόνια τους στις εθνικές κατηγορίες ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα στην Elite League: «Είναι πολύ σημαντικό. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια συνεχής παρουσίας στη Basket League, πηγαίνοντας στη Β’ Εθνική, παθαίνεις ένα σοκ, γιατί βλέπεις κάτι τελείως διαφορετικό. Στην Elite League είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, γιατί με την παρουσία των δύο ξένων πλησιάζει λίγο το επίπεδο της Basket League. Η παρουσία μου αυτά τα δύο χρόνια στις εθνικές κατηγορίες με βοηθούν να έχω λίγο καλύτερη εικόνα για το πρωτάθλημα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!