Ίρβινγκ: «Απογοήτευση η περασμένη σεζόν, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Φωτ. IMAGO

Ίρβινγκ: «Απογοήτευση η περασμένη σεζόν, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Μέσω ενός live-stream του στο Twitch, ο Κάιρι Ίρβινγκ εξέφρασε τις σκέψεις του για την προηγούμενη σεζόν, την οποία χαρακτήρισε «απογοητευτική».

Στην δεύτερή του χρονιά με τους Ντάλας Μάβερικς, ο Κάιρι Ίρβινγκ κατάφερε να φτάσει μέχρι και τους τελικούς του NBA, γνωρίζοντας παρόλα αυτά την ήττα από τους Μπόστον Σέλτικς με την σειρά να λήγει μόλις στο πέμπτο παιχνίδι. Ο «Uncle Drew» στην σειρά αυτή σημείωσε κατά μέσο όρο 19,8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ σούταρε σχετικά άσχημα έχοντας 41,4% στα δίποντα και 27,6% στα τρίποντα, έχοντας επίσης 1,8 λάθη.

Πολύς κόσμος έσπευσε να κατηγορήσει τότε τον Κάιρι για την κακή σειρά που είχε, παρόλα αυτά ο ίδιος δεν φαίνεται να διαφωνεί. Ο συμπαίκτης του Λούκα Ντόντσιτς και πλέον του Κλέι Τόμπσον, μίλησε σε live stream του στην πλατφόρμα του Twitch αναφέροντας το εξής: «Η περσινή χρονιά ήταν απογοητευτική από την άποψη του ότι χάσαμε στους τελικούς. Βέβαια, υπήρχε λόγος που βρεθήκαμε εκεί».

Στην συνέχεια, ο ίδιος θα μιλήσει για την προσωπική του εμφάνιση στους τελικούς λέγοντας πως: «Πάντα θα αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αυτό ξεκινάει από εμένα. Δεν έπαιξα καθόλου καλά και αυτό με «τρώει» μέχρι και σήμερα, αλλά υπό μια υγιή έννοια. Παραμένω να έχω κίνητρο και δίψα. Θα επανέλθουμε. Θα προσπαθήσουμε απλώς να περνάμε καλά και να το δουλεύουμε μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, το να χάνεις παραμένει απαίσιο».

Ο άσος των Μάβερικς φαίνεται να έχει πληγωθεί από την μάλλον άδοξη έκβαση των τελικών του 2024, ταυτόχρονα όμως φαίνεται να τροφοδοτείται με κίνητρο για να καταφέρει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι. Υπενθυμίζεται πως ο Ίρβινγκ στα μέσα του Ιουλίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μετά από ένα κάταγμα που υπέστη στο αριστερό του χέρι. Ο ίδιος πλέον φαίνεται να έχει ολοκληρώσει το στάδιο της αποκατάστασης και να μπαίνει πλέον ξανά σε μπασκετικούς ρυθμούς, χωρίς ωστόσο ακόμη να συμμετέχει σε κανονικά διπλά 5 εναντίον 5.