Γιατί Ίσαλο και Παρί θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια!
i

BCL

Γιατί Ίσαλο και Παρί θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια!

Γιάννης Πάλλας 19:01 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 19.09.2024

Ο Τουόμας Ίσαλο άφησε την Παρί και αποτελεί μέλος του προπονητικού επιτελείου των Μέμφις Γκρίζλις, γεγονός που οδήγησε στα δικαστήρια τον Φινλανδό με τη γαλλική ομάδα

Η Παρί έδωσε τα «κλειδιά» στον Τιάγκο Σπλίτερ, ωστόσο ο προκάτοχος του Τουόμας Ίσαλο που πλέον αποτελεί μέλος του προπονητικού επιτελείου των Μέμφις Γκρίζλις δεν οδηγήθηκε σε «βελούδινο διαζύγιο» με τη γαλλική ομάδα!

Το Sportal αποκαλύπτει το λόγο που διαφώνησαν οι δυο πλευρές με συνέπεια να χωρίσουν οι δρόμοι τους όχι με τον καλύτερο τρόπο και πλέον η λύση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο 42χρονος Φινλανδός προπονητής που την περσινή σεζόν συμφώνησε με την Παρί και την οδήγησε στην κατάκτηση του EuroCup με τον ίδιο να αναδεικνύεται και προπονητής της χρονιάς στη διοργάνωση δέχθηκε μια άκρως δελεαστική πρόταση από τους Μέμφις Γκρίζλις.

Η ομάδα του ΝΒΑ που παρακολουθούσε τη δουλειά του θέλησε να τον εντάξει στο προπονητικό επιτελείο της και απέσπασε την καταφατική του απάντηση μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Τουόμας Ίσαλο το σκέφτηκε αρκετά, ωστόσο η πρόταση αυτή έμοιαζε με την ευκαιρία της ζωής του και δεν έδειχνε διατεθειμένος να την αφήσει να πάει χαμένη.

Οι Γάλλοι ωστόσο, δεν ήταν σύμφωνοι να τον αποδεσμεύσουν, παρότι οι Γκρίζλις ήταν διατεθειμένοι να καταβάλλουν ένα ποσό ως αποζημίωση (μπάι-άουτ) για να αποχωρήσει χωρίς πρόβλημα.

Η πρόταση που έφτασε στο Παρίσι από τους Μέμφις Γκρίζλις ήταν εντυπωσιακή και ανέρχονταν στο ποσό των 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποχωρήσει χωρίς πρόβλημα ο Φινλανδός προπονητής από την Παρί!

Εκεί, που όλα έδειχναν ότι το deal θα ολοκληρωθεί τελικά η διοίκηση της γαλλικής ομάδας έδειξε διάθεση για να μην αφήσει τον προπονητή να ζήσει το όνειρο του.

Η Παρί ενημέρωσε τους Μέμφις Γκρίζλις πως αξιώνει ένα ποσό 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποδεσμεύσει τον προπονητή.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά «τίναξε στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις, οι δίαυλοι επικοινωνίας «κόπηκαν» και ο Τουόμας Ίσαλο επέλεξε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο.

Πλέον, οι δυο πλευρές Ίσαλο και Παρί θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, καθώς η Παρί δεν αποδέχθηκε την πρόταση ύψους 1.8 εκατομμυρίων δικαρίων των Μέμφις για να καταβληθούν με την μορφή «μπάι-άουτ», προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Πλέον τα δικαστήρια θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και όλα είναι ανοικτά ακόμη και να χαθεί η υπόθεση από την Παρί, η οποία φαίνεται πως έδωσε δικαίωμα στον Φινλανδό προπονητή να «κουνήσει μαντήλι» χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά.

Σε κάθε περίπτωση τα χρήματα που αρνήθηκε η Παρί για να αφήσει τον Τουόμας Ίσαλο να καθίσει σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ είναι τα περισσότερα που έχουν δοθεί τα τελευταία πολλά χρόνια σε ευρωπαϊκό σύλλογο για έναν προπονητή.