Υποψήφιος MVP για τα προκριματικά του Europe Cup ο Ίσμαελ Σανόγκο του Αμαρουσίου

Ίσμαελ Σανόγκο

i

© Intime

Υποψήφιος MVP για τα προκριματικά του Europe Cup ο Ίσμαελ Σανόγκο του Αμαρουσίου

Απόστολος Μαυράκης 10:46 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 29.09.2024

Ο Ιβοριανός σέντερ της ομάδας του Αμαρουσίου, Ίσμαελ Σανόγκο, είναι ένας από τους 5 υποψήφιους MVP των προκριματικών του FIBA Europe Cup.

Το Μαρούσι πήρε μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup, αφού θριάμβευσε κόντρα στην Πέγια κερδίζοντας και τα δύο ματς της κόντρα στους Κοσοβάρους, εξασφαλίζοντας μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης. Στο δεύτερο και καθοριστικό μάλιστα ματς, το Μαρούσι ξεπέρασε την «εκατοστάρα», επικρατώντας με 81-106 και έχοντας ως κορυφαίο τον Χάρη Γιαννόπουλο των 29 πόντων και των 7 τριπόντων.

Στο πρώτο ωστόσο ματς του Αμαρουσίου με την Πέγια, η επίδοση του Ίσμαελ Σανόγκο ήταν αυτή που ξεχώρισε. Ο Ιβοριανός σέντερ του Αμαρουσίου, τον οποίον μάλιστα απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Άρη, σημείωσε double-double 20 πόντων και 10 ριμπάουντ στην νίκη της ομάδας του με 98-75.

Στο δεύτερο ματς μπορεί να μην ήταν σε καμία στατιστική κατηγορία διψήφιος, παρόλα αυτά ήταν κοντά στο triple-double με 7 πόντους, 8 ριμπαόυντ και 6 ασίστ. Ο Σανόγκο συνέβαλε τα μέγιστα στην εποποιΐα του Αμαρουσίου και την πρόκρισή του στον 7ο όμιλο του FIBA Europe Cup μαζί με τις Σαρλεουά, Νόρπεκινγκ και Σάμπαχ.

Ο νεοαποκτηθείς σέντερ του Αμαρουσίου μάλιστα, αποτελεί σύμφωνα με την ίδια την διοργάνωση έναν από τους 5 υποψήφιους για το βραβείο του MVP των προκριματικών, έχοντας μέσο όρο 13,5 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 24,5 βαθμούς στην κλίμακα αξιολόγησης.

Μαζί με τον Σανόγκο ωστόσο, ξεχώρισαν άλλοι 4. Ένας είναι ο Ντέιβιντ Νίκολς της Άλμπα Φέχερβαρ, ο οποίος μέτρησε 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ με 25 μάλιστα βαθμούς στο efficiency.

Προχωρώντας, βρίσκουμε τον Κιθ Τζόρνταν της Πρέβντιτζα των 28 πόντων, των 10 ριμπάουντ και των 2 ασίστ, έχοντας μάλιστα το υψηλότερο efficiency από όλους τους υποψήφιους με 28 βαθμούς. Άλλος ένας υποψήφιος MVP των προκριματικών που είχε double-double στον μέσο όρο του, είναι ο Νίκολας Ουόρντ, μετρώντας 14 πόντους, 11,5 ριμπάουντ, 2,5 τάπες και 17 βαθμούς στην κλίμακα αξιολόγησης.

Την λίστα συμπληρώνει ο Μέλβιν Πάντζαρ της Μπιλμπάο. Ο Σουηδός γκαρντ, είχε κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 2,5 κλεψίματα, διαμορφώνοντας ένα effieciency rating των συνολικά 21 πόντων.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή στο κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του FIBA Europe Cup. Αν και οι αριθμοί των Νίκολς και Τζόρνταν «τρομάζουν», ο Σανόγκο έχει το δικαίωμα να ελπίζει στην σπουδαία αυτή ατομική διάκριση.