Ιστορικές σκηνές: Το Παρτίζαν – Φουενλαμπράδα έγινε σε ανοικτό γήπεδο και οι Σέρβοι δημιούργησαν εικόνες που κόβουν την ανάσα (vid)
i

© Photos, credit: Sportal/Aleksandar Dimitrijević

Ιστορικές σκηνές: Το Παρτίζαν – Φουενλαμπράδα έγινε σε ανοικτό γήπεδο και οι Σέρβοι δημιούργησαν εικόνες που κόβουν την ανάσα (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:10 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 14.08.2024

Ένα απίθανο σκηνικό έζησαν όσοι παρακολούθησαν το φιλικό της Παρτίζαν με την Φουενλαμπράδα, καθώς χιλιάδες οπαδοί δημιούργησαν μια μυθική ατμόσφαιρα στο Tašmajdan, το ανοιχτό κολυμβητήριο του Βελιγραδίου το οποίο μετατράπηκε σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ!

Η Παρτίζαν έδωσε ένα... διαφορετικό φιλικό απέναντι στη Φουενλαμπράδα.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχθηκε στο Tašmajdan την Φουενλαμπράδα, σε ένα φιλικό αλλιώτικο από τα άλλα, καθώς διεξήχθη ανοιχτό γήπεδο! 

Το Tašmajdan είναι γνωστό ανοιχτό κολυμβητήριο στο Βελιγράδι, το οποίο μετέτρεψαν σε γήπεδο μπάσκετ οι Σέρβοι, ώστε να διεξαχθεί το φιλικό. Φυσικά οι φίλαθλοι της Παρτίζαν δεν έχασαν ευκαιρία και το ανοιχτό γήπεδο πήρε... φωτιά, με τους οπαδούς να ανάβουν δεκάδες καπνογόνα, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα! 

Η επιλογή της Φουενλαμπράδα δεν ήταν τυχαία. Η ισπανική ομάδα είχε επιτρέψει στην Παρτίζαν να χρησιμοποιεί την έδρα της το 1992 για τα εντός έδρας ματς της, με το ισπανικό κοινό να γεμίζει κάθε φορά το γήπεδο και να συμβάλει έτσι στην πορεία της ομάδας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. 

Έκτοτε ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει εκτίμηση, σεβασμός και αγάπη, με το φιλικό να γίνεται έτσι σε ένα ιδιαίτερο κλίμα και για τους δύο αντιπάλους, υπό το βλέμμα 10.000+ οπαδών των Σέρβων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες φάνηκε από το ξεκίνημα, με την Παρτίζαν να επικρατεί εν τέλει με το άνετο 93-63, δείχνοντας πολύ καλά δείγματα ενόψει της νέας σεζόν. 

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 50-28, 73-41 93-63