Ιστορική βραδιά για την A'ja Wilson με 41 πόντους και 17 ριμπάουντ

Φωτ. IMAGO

Ιστορική βραδιά για την A'ja Wilson με 41 πόντους και 17 ριμπάουντ

Απόστολος Μαυράκης 19:29 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 18.09.2024

Η A'ja Wilson σημείωσε μια τρομερή επίδοση κόντρα στις Phoenix Mercury και έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια στο WNBA με 40+ πόντους και 15+ ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι

Οι Las Vegas Aces αντιμετώπισαν χθες το βράδυ τις Phoenix Mercury για την regular season του WNBA, επικρατώντας με το τελικό 79-97. Αυτή όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν η ασύλληπτη A'ja Wilson, η οποία σημειώνοντας 41 πόντους και 17 ριμπάουντ έγραψε ιστορία ως η μόνη παίκτρια του WNBA μετά την Candace Parker που έχει τουλάχιστον 40 πόντους και 15 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι.

Η Αμερικανίδα forward των Aces ήταν αποτελεσματικότατη με 16/23 προσπάθειες εντός πεδιάς και 7/9 βολές, ενώ κατέγραψε επίσης από 2 ασίστ και κλεψίματα και ένα στοπ. Πριν από αυτή την εμφάνιση, η σεληνιασμένη Wilson προερχόταν ήδη από φοβερές εμφανίσεις κόντρα στις Atlanta Dream με 26 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 τάπες, ενώ 5 μέρες νωρίτερα είχε ξανασημειώσει "σαραντάρα" φιλοδωρώντας τις Dallas Wings με 42 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Το χθεσινό μάλιστα παιχνίδι ήταν το 4ο στην καριέρα της που σκοράρει τουλάχιστον 40 πόντους.

Τα ρεκόρ βέβαια δεν σταματούν εδώ για την Wilson, αφού πέραν του γεγονότος πως φέτος έχει 10 παιχνίδια με πάνω από 30 πόντους, έχει πλέον τα περισσότερα παιχνίδια με 30+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε μια σεζόν (7 στο σύνολο), προσπερνώντας την Tina Charles των Atlanta Dream. Η ονειρική χρονιά που διανύει η Wilson αποτυπώνεται και στους μέσους όρους της στο WNBA. Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα σε μέσο όρο πόντων με 27.5 ανά παιχνίδι, πρώτη σε τάπες με 2.7, ενώ είναι δεύτερη στα ριμπάουντ (12 ανά παιχνίδι) πίσω μόνο από την φοβερή rookie Angel Reese.

Το όνομα της Wilson πρωταγωνιστεί στην κουβέντα για την MVP του φετινού WNBA, ενώ τα 2.7 στοπ και 1.9 κλεψίματα ανά παιχνίδι την βάζουν στο κόλπο και για το βραβείο της καλύτερης αμυντικού. Με την ίδια να πρωτοστατεί, οι Las Vegas Aces βρίσκονται στην δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας, έχοντας ανεβάσει το ρεκόρ τους στο 20-12 μετά και τις 3 νίκες τους στα τελευταία 4 παιχνίδια. Με την μαινόμενη Wilson πάντως, οι Aces θα πρέπει να έχουν βάσιμες ελπίδες για το κάτι παραπάνω την φετινή χρονιά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!