Η Ιταλία χάνει τον Φοντέκιο από το Προολυμπιακό, λόγω του χειρουργείου!

Σιμόνε Φοντέκιο

i

© Fiba

Η Ιταλία χάνει τον Φοντέκιο από το Προολυμπιακό, λόγω του χειρουργείου!

Γιάννης Πάλλας 19:38 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:50 - 29.05.2024

Η επέμβαση του Σιμόνε Φοντέκιο στο πόδι στερεί στην Ιταλία την παρουσία του στο Προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο

Σοβαρό πλήγμα υπέστη η Εθνική Ιταλίας εν όψει της μεγάλης προσπάθειας για την διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ο Σιμόνε Φοντέκιο βγήκε νοκ άουτ.

Ο 28χρονος φόργουορντ των Ντιτρόιτ Πίστονς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας ενός προβλήματος στο αριστερό πόδι που τον ταλαιπωρεί από τις 17 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει πως η Ιταλία θα παραταχθεί στο προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο κόντρα στην οικοδέσποινα και το Μπαχρέιν, χωρίς το «βαρύ πυροβολικό» της, με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα την οδηγήσει στην «πόλη του φωτός».

Μάλιστα,, ο ίδιος ο Σιμόνε Φοντέκιο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, έγραψε:

«Γειά σε όλους. Μετά από τον τραυματισμό μου της περασμένης 17ης Μαρτίου στο αριστερό μου πόδι, που με εμπόδισε να παίξω τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, υποβλήθηκα χθες σε μία μίνι χειρουργική επέμβαση για να διορθώσω πλήρως το πρόβλημα, έτσι ώστε να μπορέσω να αναρρώσω πιο γρήγορα.

Το χειρουργείο πήρε καλά και είμαι, ήδη, σε φάση ανάρρωσης. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσω από το Προολυμπιακό τουρνουά αυτό το καλοκαίρι στο Πουέρτο Ρίκο. Το να τεθώ εκτός από την Εθνική ομάδα είναι μεγάλη λύπη για εμένα. Θα ήθελα να βγω στο γήπεδο και να εκπροσωπήσω τη μπλε φανέλα και φέτος. Ειδικά με έναν τόσο σημαντικό στόχο, όπως είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ντιτρόιτ και την Εθνική ομάδα που με στήριξαν τόσο πολύ αυτή τη στιγμή.

Ο Τσίμα Μονέκε στο Sportal: «Ο Ματίας Λεσόρ θα είναι ο MVP του Final Four» (vid)
EUROLEAGUE

19:28 - 25.05.2024

Ο Τσίμα Μονέκε στο Sportal: «Ο Ματίας Λεσόρ θα είναι ο MVP του Final Four» (vid)

Στο Βερολίνο ο Τσίμα Μονέκε ναι μεν δεν συμμετέχει με την Μπασκόνια, παρακολουθεί το Final Four ως λάτρης της Euroleague και μάλιστα μίλησε στο Sportal για την πρόβλεψή του που περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και τον Ματίας Λεσόρ ως πολυτιμότερο παίκτη!

Όπως πάντα θα είμαι ο πρώτος οπαδός των παιδιών και θα πω καλή τύχη σε όλους τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο. Σας δίνω μια αγκαλιά».