Τo «next best thing» των Ισπανών είναι ο Ιθάν Αλμάνσα και φεύγει από τις ΗΠΑ για να παίξει μπάσκετ στην Αυστραλία! (vids)
i

© fiba

Τo «next best thing» των Ισπανών είναι ο Ιθάν Αλμάνσα και φεύγει από τις ΗΠΑ για να παίξει μπάσκετ στην Αυστραλία! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:35 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 29.06.2024

Ο εντυπωσιακός 19χρονος Ιθάν Αλμάνσα, θρέμμα των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την πρώτη του σεζόν στην G-League του ΝΒΑ, μεταφέρεται στην Αυστραλία και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τους Περθ Ουάιλντκατς.

Ονομάζεται Ιθάν Αλμάνσα Πέρεθ και γεννήθηκε πριν από 19 χρόνια στη Μούρθια της Ισπανίας. Αρχικά ανέπτυξε τα αγωνιστικά του προσόντα ως νεαρό παιδί στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και ειδικά με τις σπουδαίες εμφανίσεις του με τις «μικρές» εθνικές ομάδες των «φούριας ρόχας» έκανε τους Αμερικάνους σκάουτ να... τρίβουν τα μάτια τους.

Θεωρείται ένα από τα Next Big Thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μόνο που την γηραιά ήπειρο την εγκατέλειψε νωρίς. Βρέθηκε ως ανήλικος στην Αμερική, πέρσι αγωνίστηκε στην G-League καταγράφοντας 10,5 πόντους και 7,1 ριμπάουντ και ουσιαστικά ετοιμάζεται για το NBA. Μόνο που αυτή του την προετοιμασία την μεταφέρει στην... Αυστραλία.

Ο Ισπανός φόργουορντ με ύψος στα 209 εκατοστά δεν θα συνεχίσει στην G-League και θα χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι του για το NBA το αυστραλιανό πρωτάθλημα. Έκανε την επιλογή του και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εμφανίζεται με τους Περθ Ουάιλντκατς, την ομάδα δηλαδή με την οποία διακρίθηκε ο νεαρός Γάλλος, Άλεξ Σαρ, ο οποίος πριν από μερικές ώρες έγινε Νο 2 επιλογή στο Draft από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Αυτή την πορεία ή έστω μία παρόμοια θέλει να ακολουθήσει ο Αλμάνσα και θα το κάνει σε μία ήπειρο που το μπάσκετ που παίζεται θυμίζει σε προδιαγραφές το NBA και μάλιστα τα τελευταία χρόνια προκύπτουν αρκετοί παίκτες από εκείνα τα μέρη που τελικά κάνουν αίσθηση στον «μαγικό πλανήτη».