Ιτούδης: «Η πρόσληψη του Σπανούλη στην Εθνική ήταν δική μου ιδέα»

Δημήτρης Ιτούδης

Ιτούδης: «Η πρόσληψη του Σπανούλη στην Εθνική ήταν δική μου ιδέα»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:48 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 14.08.2024

Ο Δημήτρης Ιτούδης από τη Σερβία όπου βρίσκεται για το ματς της Φενέρμπαχτσε με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο Meridian Sport και εξήγησε πως «η πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα ήταν πολύ καλή κίνηση» και αποκάλυψε πως ήταν «δική μου ιδέα».

Λίγο πριν φιλοξενηθεί από τον κουμπάρο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι για τον αγώνα της Παρτίζαν με την Φενέρμπαχτσε, ο κόουτς του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στο σέρβικο μέσο Μeridian Sport και η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στην EuroLeague

Διότι, η κουβέντα πήγε στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη, που εκτός όλων όσον έχει καταφέρει στην καριέρα του ως αθλητής και στην αξιοσημείωτη παρουσία του ως κόουτς του Περιστερίου, είναι και αντικαταστάτης του Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.  

«Μίλησα μαζί του αμέσως μετά την πρόσληψή του ως ομοσπονδιακός τεχνικός», είπε ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε και θεωρεί πως από την πλευρά της Ομοσπονδίας «ήταν μία πολύ καλή κίνηση». Μάλιστα, αποκάλυψε πως «ήταν δική μου ιδέα να επιλέξουν τον Βασίλη και ελπίζω να είμαστε ως χώρα και ως ομάδα όλοι μαζί στη νέα προσπάθεια και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και όσο περισσότερους παίκτες διαθέσιμους». 

Τα άστρα του Ρομανόφ και η αφήγηση του Ηλία Ζούρου για την εμπειρία με τον εκκεντρικό πρώην πρόεδρο της Ζαλγκίρις (vid)
EUROLEAGUE

13:12 - 09.11.2023

Τα άστρα του Ρομανόφ και η αφήγηση του Ηλία Ζούρου για την εμπειρία με τον εκκεντρικό πρώην πρόεδρο της Ζαλγκίρις (vid)

Ο κόουτς Ηλίας Ζούρος συνάντησε τον πρώην πρόεδρο της Ζαλγκίρις Κάουνας για πρώτη φορά το 2011. Και κατάλαβε μονομιάς τις ιδιαιτερότητες του Βλαντιμίρ Ρομανόφ και το πάθος του για την αστρολογία. Ο Έλληνας τεχνικός εργάστηκε δύο φορές για τον Ρώσο επιχειρηματία και αφηγήθηκε στο Sportal Euroleague Show την εμπειρία με τα ραβασάκια των μέντιουμ που του υπαγόρευσαν τις πεντάδες και τις αλλαγές στα παιχνίδια της ομάδας!

Επίσης, εξήγησε πως πάντα θεωρούσε πως ο Kill Bill θα ασχοληθεί με την προπονητική. «Από τότε που ήταν παίκτη το σκεφτόταν», πρόσθεσε και κατάληξε πως «το ίδιο φαινόταν πως θα κάνει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ήταν ξεκάθαρο. Αντίθετα, άλλοι σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης για παράδειγμα, ποτέ του δεν είχε τέτοια επιθυμία. Ο Βασίλης και ο Σάρας όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι το ήθελαν πολύ και τα κατάφεραν!». 

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!