Για αυτό έφυγε ο Ιτούδης από τη Φενέρμπαχτσε

Δημήτρης Ιτούδης

Για αυτό έφυγε ο Ιτούδης από τη Φενέρμπαχτσε

Νίκος Καλαμπάκας 17:21 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 14.08.2024

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είναι πλέον προπονητής της Φενέρμπαχτσε, αφού η ομάδα της Τουρκίας έλυσε το συμβόλαιό της με τον Έλληνα κόουτς και το Sportal εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.

Η θητεία του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενέρ δεν κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο, αφού οι δύο πλευρές «χώρισαν» την Τετάρτη 13/12 και πλέον ο Έλληνας προπονητής παίρνει τον δρόμο της επιστροφής προς τη χώρα μας.

Η Φενέρ φέτος έχει ρεκόρ 6-7, γεγονός που δεν «κάθισε» καλά στη διοίκηση της ομάδας, ωστόσο ο κύριος λόγος της αποχώρησής του δεν ήταν η βαθμολογίκή κατάταξη της ομάδας, αλλά οι κακές του σχέσεις με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε την καλύτερη συνεργασία με τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και ο Ιταλός ήταν από τους ανθρώπους που χάρηκαν με την εξέλιξη αυτή.

Ο Έλληνας κόουτς δεν ήθελε παρεμβάσεις στη δουλειά του και λέγεται ότι είχε απομακρυνθεί από τον GM της ομάδας, πράγμα που συνέβαλε στη λύση της συνεργασίας του Ιτούδη με τη Φενέρ.

Πλέον οι δύο πλευρές βαδίζουν χωριστούς δρόμους και η ομάδα της Τουρκίας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Τα ονόματα που παίζουν δυνατά στο ρεπορτάζ των Τούρκων είναι αυτά του Αντρέα Τρινκιέρι και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο πρώτος είναι επικρατέστερος, αφού ο Λιθουανός θεωρείται δύσκολο να αναλάβει ομάδα στη μέση της σεζόν, με ρόστερ που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος.

Οι ελεύθεροι προπονητές που σφετερίζονται τη θέση του Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

14:33 - 13.12.2023

Οι ελεύθεροι προπονητές που σφετερίζονται τη θέση του Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε

Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε για να ολοκληρωθεί το τέλος της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Ιτούδη και στο... κάδρο για την αντικατάστασή του μπαίνει κυρίως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στη λίστα βρίσκεται ο Αντρέα Τρινκιέρι και ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ η ομοσπονδία της Γερμανίας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον Γκόρντον Χέρμπερτ.

Όπως και να έχει τις επόμενες ώρες, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος λέγεται ότι δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα της Πόλης.

Η ανακοίνωση της Φενέρ

«Χωρίσαμε τους δρόμους μας με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος ήταν προπονητής μας από το 2022/23. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Ιτούδη για την προσφορά στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο μέλλον της καριέρας του».