Και τώρα... Euroleague: Hρθε η ώρα για την πρεμιέρα των κορυφαίων συλλόγων της κορυφαίας διοργάνωσης
i

© photo by Nikola Krstic / Getty Images / Ideal Images

Και τώρα... Euroleague: Hρθε η ώρα για την πρεμιέρα των κορυφαίων συλλόγων της κορυφαίας διοργάνωσης

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Αυτό το διήμερο, σήμερα Πέμπτη (5/10) και αύριο Παρασκευή (6/10), το επίκεντρο είναι η EuroLeague που ανοίγει τις πύλες της και οι top ομάδες της Hπείρου ξεκινούν την περιπέτειά τους. Μία μέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τα «εγκαίνια» γίνονται στο Βελιγράδι, ενώ αμέσως μετά η Βαρκελώνη, το Μόναχο και η Μπολόνια στρώνουν τα κόκκινα χαλιά για να μπιστίξει η πορτοκαλί μπάλα.

Την Πέμπτη το απόγευμα, σήμερα δηλαδή (5/10), οι κορυφαίες αρένες της Ευρώπης θα ανοίξουν τις πόρτες τους, θα σκουπιστούν τα παρκέ, θα γίνουν οι τελικές δοκιμές των εγκαταστάσεων -ηχητικών και οπτικοακουστικών- και το βράδυ της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση της EuroLeague

Στο Βελιγράδι, στο Τελ Αβίβ, στη Βαρκελώνη, στο Μόναχο και στη Μπολόνια, όχι ταυτόχρονα, αλλά με χρονική διαφορά θα τελεστεί η πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι όλα αυτά, μία μέρα πριν τη... μεγάλη Παρασκευή (9/10), που είναι μεγάλη όχι λόγω κάποιας θρησκευτικής εορτής, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ -οπότε δεν είναι μία απλή Παρασκευή! 

Πριν όμως, φθάσουμε εκεί, ο Ερυθρός Αστέρας ρίχνει πρώτος την αυλαία, ανοίγει τα φώτα της Stark Arena και απέναντί του θα βρεθεί η Βιλερμπάν. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, καθώς ξεκινάει στις 20:00 και οι υπόλοιποι δραστήριοι της Πέμπτης θα εμφανιστούν μετά από μία ώρα. 

Διότι, η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν πέντε λεπτά μετά τις 21:00 και ακολούθως το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εφές Πίλσεν (21:30), το ντέρμπι της Γερμανίας ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και την Άλμπα Βερολίνου (21:30), αλλά και το παιχνίδι της Βίρτους Μπολόνια με τη Ζαλγκίρις στην Ιταλία (21:30). 

Ένα βλέμμα παραπάνω στο Τελ Αβίβ και στο Μόναχο

Με μία... πρόχειρη πρόγνωση, το κορυφαίο παιχνίδι της Πέμπτης (για την Παρασκευή δεν τίθεται θέμα) είναι αυτό του Τελ Αβίβ, ανάμεσα στη Μακάμπι και την Παρτίζαν. Ο Όντεντ Κάτας για τους γηπεδούχους, θα πρέπει να βρει λύσεις απέναντι στους Σέρβους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιας και ένας από τους δύο κινητήριους μοχλούς του είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί. Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έχει ένα πρόβλημα στη μέση που δεν φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί άμεσα, γι' αυτό και η ομάδα του ψάχνει έναν παίκτη στις θέσεις των γκαρντ και σκέφτεται τον Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα είναι ελεύθερος και διαθέσιμος. Προς το παρόν όμως, όλο το βάρος θα πέσει πάνω στον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος θα πρέπει να ενορχιστρώσει την ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που στοχεύει μέχρι το Final Four. 

Για την Παρτίζαν άλλαξαν πολλά δεδομένα το καλοκαίρι, έφυγαν σημαντικοί παίκτες, έμεινε όμως o Κέβιν Πάντερ, ενώ προστέθηκε σπουδαίο υλικό και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπως οι Αμερικάνοι τέως NBAers Φρανκ Καμίνσκι και Πι Τζέι Ντοζίερ. Όπως και να έχει, το παιχνίδι αναμένεται δυναμικό και το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο γερμανικό ντέρμπι.  

Στο Μόναχο ο Πάμπλο Λάσο επιστρέφει στην Euroleague και αυτή τη φορά κάθεται στον πάγκο της Μπάγερν που θα αντιμετωπίσει την Άλμπα του Βερολίνου. Στη χώρα που οι διεθνείς της κατέκτησαν προσφάτως το Παγκόσμιο Κύπελλο το μπάσκετ έχει όραμα και στόχους, ενώ το κοινό πλέον ανταποκρίνεται σε τεράστιο βαθμό και ζητά διακρίσεις. 

To πρόγραμμα της πρεμιέρας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν (NovaSports starts)
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παρτίζαν (NovaSports 4)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές (NovaSports prime)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Άλμπα Βερολίνου (NovaSports 5)
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Ζαλγκίρις (NovaSports 6)

To Sportal σε στέλνει στο Final Four του Βερολίνου! Μπες στο Euroleague Fantasy Challenge και διεκδίκησε δύο «μαγικά» εισιτήρια και πλούσια δώρα
EUROLEAGUE

17:01 - 04.10.2023

To Sportal σε στέλνει στο Final Four του Βερολίνου! Μπες στο Euroleague Fantasy Challenge και διεκδίκησε δύο «μαγικά» εισιτήρια και πλούσια δώρα

Μαζί με την Euroleague και τις «μάχες» των 18 ομάδων στα παρκέ ξεκινάει και το Fantasy Challenge. Φτιάξε την ομάδα σου, συνδέσου στη λίγκα του Sportal και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει δύο εισιτήρια για το Final Four του Βερολίνου - Πλούσια δώρα περιμένουν και άλλους τυχερούς, αλλά και γνώστες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

20:45 / Φενέρμπαχτσε - Μιλάνο (NovaSports 5)
21:15 / Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (NovaSports prime)
21:30 / Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 4)
21:30 / Βαλένθια - Μονακό (NovaSports start)