Η αθέατη ιστορία του Κάιλ Φιλιπόφσκι: Οι κακές σχέσεις με την οικογένειά του, o... προσηλυτισμός της συντρόφου του και οι Μορμόνοι

Η αθέατη ιστορία του Κάιλ Φιλιπόφσκι: Οι κακές σχέσεις με την οικογένειά του, o... προσηλυτισμός της συντρόφου του και οι Μορμόνοι

Χρήστος Τσάλτας 18:49 - 28.06.2024

Ο Κάιλ Φιλιπόφσκι είδε τους Γιούτα Τζαζ να τον επιλέγουν στο νο.32 του NBA Draft, με την ιστορία του ωστόσο να είναι διαφορετική από τις άλλες. Κυρίως λόγω της συντρόφου του, Κέιτλιν Χάτσινσον.

Το όνομα «Κάιλ Φιλιπόφσκι», όπως είναι προφανές λέει πολλά στους φίλους του μπάσκετ. Τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στο Duke, όπου και φοίτησε στο Κολέγιο, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για ένα σπουδαίο ταλέντο, το οποίο θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα και μια θέση στην πρώτη 15άδα της διαδικασίας του 2024.

Στις αναλύσεις άλλωστε όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη 5 αστέρων, που είχε όλα τα εχέγγυα και τα υλικά προκειμένου να γράψει τη δική του ιστορία. Το ESPN τον κατέτασσε ως 7ο καλύτερο ταλέντο της τάξης του, ενώ το 247Sports τον έφερε στην 4η θέση της σχετικής λίστας.

Από την αγκαλιά του πατέρα του συμπαίκτες στο ΝΒΑ - Ο Μπρόνι Τζέιμς ανήκει στους Λέικερς και η ιστορία είναι έτοιμη να... γραφτεί!
NBA

08:10 - 28.06.2024

Από την αγκαλιά του πατέρα του συμπαίκτες στο ΝΒΑ - Ο Μπρόνι Τζέιμς ανήκει στους Λέικερς και η ιστορία είναι έτοιμη να... γραφτεί!

Ποτέ στα χρονικά πατέρας και γιος δεν έχουν παίξει την ίδια περίοδο στο ΝΒΑ. Πόσο μάλλον στην ίδια ομάδα. Οι Λέικερς όμως, επέλεξαν στο Νο 55 του Draft τον Μπρόνι και ο πρωτότοκος γιος της φαμίλιας των Τζέιμς θα συνεργαστεί με τον πατέρα του στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Μόνο που στη φετινή διαδικασία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκπρόσωποί του. Διότι στον πρώτο γύρο της διαδικασίας δεν άκουσε το όνομά του ανάμεσα στα 30 ταλέντα που επιλέχθηκαν.

Η απογοήτευσή του ήταν τεράστια και αυτό αποτυπώθηκε σε ένα σύντομο βίντεο που διέρρευσε από τη βραδιά του NBA Draft, όπου βρισκόταν παρέα με τη σύντροφό του, Κέιτλιν Χάτσινσον.

Κι αν το συγκεκριμένο βίντεο είναι τόσο αθώο όσο μοιάζει, η ιστορία πίσω από τη σχέση του Κάιλ Φιλιπόφσκι με την Κέιτλιν Χάτσινσον μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Διότι τις τελευταίες ώρες και ιδίως μετά την διαδικασία του NBA Draft τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ειδύλλιο έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κέιτλιν Χάτσινσον μπήκε στην οικογένεια Φιλιπόφσκι από το... παράθυρο. Πριν από χρόνια μάλιστα δούλευε ως babysitter, ενώ από το 2022 όταν και γνώρισε τον άσο του Duke στην τελευτή αποφοίτησης του High School στο οποίο φοιτούσε. Από το σημείο εκείνο άρχισε ένα τεράστιο ντόμινο, το οποίο επηρέασε την σχέση του νέου άσου των Γιούτα Τζαζ με την οικογένειά του.

Η Χάτσινσον ξεκίνησε να βγαίνει μαζί του το 2021, όταν εκείνος ήταν στο High School και εκείνη ολοκλήρωνε το μεταπτυχιακό της. Η διαφορά ηλικίας ήταν μεγάλη. Εκείνη ήταν 25, ο Φιλιπόφσκι εκείνη την περίοδο ήταν 17. Από εκείνο το σημείο μάλιστα η Χάτσινσον άσκησε τεράστια επιρροή στον χαρισματικό σέντερ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να του ζητήσει να κόψει κάθε επαφή με την οικογένειά του.

Όπως και έκανε. Μάλιστα ο μεγάλος αδερφός του Κάιλ Φιλιπόφσκι, Ντάνιελ, η Χάτσινσον ώθησε τον σύντροφό της στο να γίνει Μορμόνος, προσηλυτίζοντάς τον στη θρησκεία αυτή.

Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος η σχέση του Φιλιπόφσκι με την Χάτσινσον προκάλεσε πρόβλημα στην καριέρα του αποφοίτου του Duke. Αυτό γιατί αν και αρχικά βρισκόταν ανάμεσα στα κορυφαία draft picks της διαδικασίας του 2024, έπειτα από συνεντεύξεις που πέρασε από executives ομάδων του ΝΒΑ διαπιστώθηκε νευρικότητα στον τρόπο που μιλούσε για τα οικογενειακά του θέματα, δημιουργώντας τεράστια αμηχανία. Γεγονός το οποίο όπως φάνηκε έπαιξε ρόλο στις επιλογές, με τις ομάδες που είχαν κορυφαίες επιλογές στη διαδικασία να αγνοούν τον Φιλιπόφσκι, ο οποίος... κατρακύλησε στο νο.32. Στο οποίο τον επέλεξαν οι Γιούτα Τζαζ.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει μιλήσει δημόσια για το θέμα αυτό. Είναι δεδομένο πως θα κληθεί να το κάνει με την είσοδό του στο ΝΒΑ. Ήδη ο ντόρος γύρω από την ιστορία αυτή είναι τεράστιος και μαζί με την επιλογή του Μπρόνι Τζέιμς στο νο.55 της διαδικασίας αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές ιστορίες του φετινού NBA Draft. Και το σίγουρο είναι πως θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια προσεχώς...