Κάιλ Γκάι: «Έρχομαι στον Παναθηναϊκό για τις νίκες και τα τρόπαια»

Κάιλ Γκάι

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

Κάιλ Γκάι: «Έρχομαι στον Παναθηναϊκό για τις νίκες και τα τρόπαια»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:02 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 14.08.2024

Όταν έμαθε για την πρόταση του Παναθηναϊκού ο Κάιλ Γκάι εξήγησε πως «δεν χρειαζόταν να σκεφτώ κάτι άλλο». Απάντησε θετικά μονομιάς και ετοιμάζεται για μία σεζόν «γεμάτη επιτυχίες και τίτλους».

Ο Κάιλ Γκάι αφού πρώτα έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, με τη Μπανταλόνα, ετοιμάζεται για το... άλμα. Γι' αυτό και επέλεξε τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Παναθηναϊκός επέλεξε αυτόν

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ με το... φαρμακερό σουτ, είναι η τελευταία προσθήκη των «πρασίνων» (μέχρι την επόμενη) και μάλιστα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ομάδας που διαχειρίζεται αγωνιστικά ο κόουτς Εργκίν Αταμάν και η διοίκηση τον βοηθά ώστε να την οδηγήσει στην κορυφή. 

«Αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού», είπε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, paobc.gr. «Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι είχα πολλές προτάσεις, αλλά όταν εμφανίστηκε στην εικόνα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν χρειάστηκε να μιλήσω με κάποιον πέραν του ατζέντη μου, που γνωρίζει καλά τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Τον εμπιστεύτηκα ξέροντας ότι πρόκειται για μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όταν σε καλεί μια τέτοια ομάδα είναι δύσκολο να αρνηθείς». 

Επίσης, εξήγησε πως «εχω παρακολουθήσει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Ανυπομονώ να παίξω για χάρη τους»

Τι ακριβώς... φέρνει ο Αμερικανός στο παρκέ; «Είμαι καλός συμπαίκτης και παθιάζομαι έντονα μέσα στο ματς. Θα είμαι ο εαυτός μου κάνοντας τα πάντα προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», εξήγησε και προεκτάθηκε στις επιδιώξεις του. «Είμαι ένας παίκτης-νικητής», είπε και «θέλω με τον Παναθηναϊκό να κατακτήσω όσες περισσότερες νίκες και τρόπαια γίνεται. Θα είμαι σε μια ομάδα που έχει μάθει να κατακτά τίτλους και χαίρομαι που είμαι μέρος της». 

Από εκεί και πέρα έχει... διαβάσει και τις κινήσεις της ομάδας, καταλήγοντας πως «έχουν αποκτηθεί αρκετεί σπουδαίους παίκτες. Με τον Λούκα (Βιλντόζα) είχαμε βρεθεί σε κάποιες προπονήσεις στο Μιλγουόκι και χαίρομαι που θα είμαστε μαζί από τη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα γνωρίζω ως παίκτες και όλους τους υπόλοιπους. Τον Σλούκα, τον Γκραντ, τον Λεσόρ, όλους! Είμαι σίγουρος πως θα δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα για να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά».