Ο Κάιλ Γκάι σαρώνει στην Ισπανία, όπως σάρωνε και πριν έρθει στον Παναθηναϊκό (vids)
i

© ACB

Ο Κάιλ Γκάι σαρώνει στην Ισπανία, όπως σάρωνε και πριν έρθει στον Παναθηναϊκό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 14.08.2024

Ξεκίνησε τη σεζόν του στον Παναθηναϊκό, αλλά επέστρεψε στην Ισπανία για να συνεχίσει το έργο του από εκεί που το είχε αφήσει. Ο Κάιλ Γκάιλ, του οποίου η ευρωπαϊκή καριέρα ξεκίνησε από την Μπανταλόνα, τώρα συνεχίζεται με την Τενερίφη και αφού με τις επιδόσεις του (23 πόντοι, 7 ασίστ) απέκλεισε την Μάλαγα από το Copa Del Ray, αρχίζει να... απειλεί τους πάντες!

Την Μάλαγα ολόκληρη, όχι μόνο την ομάδα, αλλά και την πόλη, ο Κάιλ Γκάι την βύθισε στην... κατάθλιψη. Και το έκανε αυτό, αφού πρώτα την απέκλεισε από το Copa Del Ray και πλέον το σύνολο που πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, τώρα απλώς το διοργανώνει στα λημέρια του και δεν συμμετέχει στην διεκδίκησή του. 

Ο λόγος της αποτυχίας τους, οφείλεται στην δράση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα για την Τενερίφη αυτή τη φορά, μετά την άτονη και ολιγόμηνη παρουσία του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι είχαν αποκτήσει το Γκάι, θαμπωμένοι από τα κατορθώματά του στην Liga Endesa με τη φανέλα της Μπανταλόνα, ειδικά στα Play Offs του πρωταθλήματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπασκόνια και όλες οι επιτυχίες του, ήρθαν στην πρώτη και εντυπωσιακή θητεία του στην Ισπανία και στην Ευρώπη γενικότερα -προερχόμενος από το ΝΒΑ

Έκανε την προσπάθειά του να ανταποκριθεί στο επίπεδο της EuroLeague και στις απαιτήσεις του κόουτς Εργκίν Αταμάν, αλλά δεν φάνηκε -μέσω των επιδόσεών του- έτοιμος γι' αυτό το... άλμα. Οπότε σύντομα οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Γκάι χώρισαν, αφού πρώτα το «τριφύλλι» είχε προσθέσει ήδη στο δυναμικό του τον Κέντρικ Ναν και δεν χωρούσε κι άλλος Αμερικάνος στην περιφέρεια. Εκεί που από την Ήπειρό του, υπήρχαν ήδη -πέραν του Ναν- άλλοι δύο, ο Τζέριαν Γκραντ και ο Αργεντίνος, Λούκα Βιλντζόζα, όλοι μαζί, δίπλα στον Κώστα Σλούκα. 

Έτσι, ο Κάιλ Γκάι μάζεψε τα πράγματά του και επέστρεψε στην Ισπανία. Αυτή τη φορά, όχι στην ηπειρωτική χώρα και στην ιβηρική χερσόνησο, μα αρκετά μίλια μακριά, αλλά και εντός των συνόρων της επικράτειας: Στην Τενερίφη, που βρίσκεται απέναντι από το Μαρόκο στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων. 

Ο τρομερός σουτέρ από την Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, τις μέρες που στην γενέτειρά του διοργανώνεται το All-Star Weekend του «μαγικού πλανήτη», αυτός συμμετέχει στην τελική δάση του Κυπέλλου Ισπανίας και στον ημιτελικό έκανε το πρώτο μεγάλο του show με την Τενερίφη. Έβαλε 23 πόντους (με 4/7 δίποντα και 2/7 τρίποντα), μοίρασε 7 τελικές πάσες και πέταξε εκτός διοργάνωσης την Μάλαγα, που δεν μπόρεσε να του αντισταθεί. 

Πλέον, ο Γκάι και η παρέα του βρίσκονται στον ημιτελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσουν το βράδυ του Σαββάτου (17/2, 22:00) την Μπαρτσελόνα, που απέκλεισε την Μανρέσα παρά τις δυσκολίες (με 102-91) και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών αποτελείται από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Βαλένθια (17/2, 19:00). 

Η Μπαρτσελόνα ζητάει να αφαιρεθεί από την Ρεάλ το Ευρωπαϊκό που πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

14:49 - 15.02.2024

Η Μπαρτσελόνα ζητάει να αφαιρεθεί από την Ρεάλ το Ευρωπαϊκό που πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό

Μία υπόθεση πλαστογραφίας που αφορά στο διαβατήριο που είχε χρησιμοποιήσει ο Μάρκους Σλότερ στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2015 έχει φθάσει μέχρι τα δικαστήρια και η Μπαρτσελόνα προειδοποιεί πως αν κριθεί ένοχος θα ζητήσει από την Ισπανική Ομοσπονδία και την EuroLeague να αφαιρεθούν οι κατακτήσεις της Βασίλισσας από την εκείνη τη σεζόν!

Για τον Κάι ήταν το έβδομο φετινό του ματς στην Ισπανία, καθώς είχαν προηγηθεί και έξι αγώνες του για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την Τενερίφη, στους οποίους έχει καταγράψει σε μέσους όρους 11,3 πόντους με 46,2% στα τρίποντα και 2,6 ασίστ.