Η Euroleague δίνει πλέον δυο challenge στους προπονητές ανά αγώνα!
i

©InTime

Η Euroleague δίνει πλέον δυο challenge στους προπονητές ανά αγώνα!

Γιάννης Πάλλας 17:14 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 14.08.2024

Αλλαγή στον κανονισμό διαιτησίας πραγματοποίησε ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο, επιτρέποντας πλέον από τη νέα σεζόν (2023-2024) και δεύτερο challenge στους προπονητές

Με μια σημαντική καινοτομία συνδυάζει την παρουσία του ως επικεφαλής της διαιτησίας στην Euroleague ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο

Ο ισπανός αρχιδιαιτητής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από τις συναντήσεις του με τους παίκτες και τους προπονητές αποφάσισε να δώσει... μπόνους για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2023-2024) ένα επιπλέον challenge.

Αυτό σημαίνει πως από τη νέα χρονιά οι προπονητές της Euroleague θα έχουν δικαίωμα για δυο challenge ανά αγώνα, καθώς μέχρι πέρσι είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν μόνο μια δφορά το ριπλέι για τις αμφισβητούμενες μπάλες.

Την είδηση έδωσε ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Κάζις Μακσβίτις, ο ο οποίος επισήμανε πως ο νέος επικεφαλής διαιτησίας της Euroleague, Ντάνιελ Ιερεθουέλο, ενημέρωσε τις ομάδες πως από τη νέα χρονιά οι προπονητές θα έχουν στη διάθεσή τους δύο challenge σε κάθε ματς, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε με πέρσι που είχαν μόλις μία φορά το δικαίωμα να ζητήσουν την επανεξέταση μιας φάσης μέσω instant replay.

Η ΑΕΚ, τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη και η ταχύτητα που ανεβαίνει πριν από τα επίσημα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:52 - 21.09.2023

Η ΑΕΚ, τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη και η ταχύτητα που ανεβαίνει πριν από τα επίσημα

Τα φιλικά της Θεσσαλονίκης, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Καρδίτσα αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στον Ζοάν Πλάθα για συμπεράσματα, με την ΑΕΚ να ανεβάζει την ένταση των προπονήσεων.

Ουσιαστικά, οι προπονητές των ομάδων της Euroleague θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία να ανακτίσουν μια κατοχή μπάλας, που θα έχουν απωλέσει από κακή εκτίμηση του διαιτητή. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται και τα λάθη των ρέφερι ανά παιχνίδι.