Καλά νέα για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκαρούμπα ίσως επιστρέψει νωρίτερα στη δράση!
i

Ουσμάν Γκασούμπα / © IMAGO

Καλά νέα για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκαρούμπα ίσως επιστρέψει νωρίτερα στη δράση!

Απόστολος Μαυράκης 13:48 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 12.09.2024

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Κάρλος Σάντσεθ Μπλας, μέσω ανάρτησής του στο X, αναφέρει πως η αποθεραπεία του Ουσμάν Γκαρούμπα πηγαίνει πολύ καλά και ίσως επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο νεοαποκτηθείς ψηλός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ουσμάν Γκαρούμπα, έπειτα από 3 χρονιές στο NBA αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη και την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Ωστόσο, οι δυσκολίες δεν άργησαν να έρθουν για τον Ισπανό, καθώς λίγες μέρες πριν διαγνώστηκε με κάταγμα κόπωσης στο αριστερό του πόδι και έμελλε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 με 8 εβδομάδες.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Κάρλος Σάντσεθ Μπλας, ο Γκαρούμπα φαίνεται ήδη να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, με την αποθεραπεία του να είναι ταχύτερη από ότι περίμεναν στις τάξεις των Μαδριλένων. Ο ίδιος ο Μπλας αναφέρει πως ο 22χρονος φόργουορντ είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει στην Μούρθια για το Ισπανικό Σούπερ-Καπ, το οποίο διεξάγεται στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς, ο ίδιος θα ενταχθεί δοκιμαστικά και με πολύ μεγάλη προσοχή στις προπονήσεις της ομάδας, προτού αναχωρήσει η αποστολή για την Μούρθια. Στον εν λόγω θεσμό, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για τον έναν εκ των δύο ημιτελικών της διοργάνωσης, ενώ το άλλο ζευγάρι βρίσκει απέναντι την οικοδέσποινα Μούρθια και την κάτοχο του φετινού BCL και τη νέα ομάδα του πρώην πράσινου Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, Μάλαγα.

Για την ιστορία, ο Ουσμάν Γκαρούμπα τα προηγούμενα 3 χρόνια ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του NBA με τις φανέλες των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Χιούστον Ρόκετς, αλλά και στις αντίστοιχες «θυγατρικές» ομάδες τους στην G-League. Σε 105 παιχνίδια καριέρας μόνο στο NBA, ο ίδιος μέτρησε κατά μέσο όρο 11,7 λεπτά συμμετοχής, 2,6 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ, ενώ τα ποσοστά του εντός πεδιάς, από το τρίποντο και τις βολές ήταν 46,7%, 36,3% και 62,5% αντίστοιχα.